Türkiye dev derbiye kilitlendi. İşte muhtemel 11’ler ve şampiyonluk ihtimalleri. Koyu Fenerbahçeliler bile bugün Galatasaraylı

Türkiye dev derbiye kilitlendi. İşte muhtemel 11’ler ve şampiyonluk ihtimalleri. Koyu Fenerbahçeliler bile bugün Galatasaraylı
Spor Toto Süper Lig’in 40.haftasında Galatasaray ile Beşiktaş bu akşam karşı karşıya gelecek. Saat 20.30’da başlayacak olan mücadele Türk Telekom Stadı’nda oynanacak. Müsabakayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Siyah beyazlılar, bu akşam sahadan yenik ayrılmaması halinde, şampiyonluk için Başkent’te oynanacak Ankaragücü- Fenerbahçe maçının sonucunu bekleyecek.

Beşiktaş, Süper Lig’in 40.haftasında Galatasaray’a konuk olacak. Şampiyonun belli olma ihtimalinin olduğu günde heyecan tavan yapacak. Türk Telekom Stadı’nda oynanan mücadele saat 20.30’da başlayacak. Kritik müsabakayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Ligde geride kalan 39 haftada 37 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı. Galatasaray, topladığı 75 puanla haftaya 3. sırada girdi.

Siyah-beyazlılar ise 37 maçın 25''ini kazandı, 6''şar beraberlik ve yenilgi gördü. Haftaya 81 puanla lider giren Beşiktaş, ikinci Fenerbahçe''nin 5, üçüncü Galatasaray''ın ise 6 puan önünde yer aldı.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Vodafone Park''ta oynanan derbiyi 2-0''lık skorla Beşiktaş kazanmıştı.

GALATASARAY-BEŞİKTAŞ MUHTEMEL 11’LERİ:

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Donk, Marcao, Ömer, Taylan, Gedson, Emre Akbaba, Babel, Kerem, Falcao

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N’Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Gökhan Töre, Larin

ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ

81 puanla Türk Telekom Stadı''na lider gidecek olan Beşiktaş''ın, Galatasaray karşısında alacağı sonuç ve aynı saatlerde oynanacak Ankaragücü-Fenerbahçe maçında ortaya çıkacak sonuca göre 16''ncı şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor.

Galatasaray''ın 6, Fenerbahçe''nin 5 puan önünde bulunan siyah beyazlılar bitime iki hafta kala 6 ve daha fazlası puan farkı yapması durumunda şampiyon olacak. İşte Beşiktaş''ın şampiyonluk ihtimalleri:

- Beşiktaş; Galatasaray''ı yenerse ve Fenerbahçe Ankara''da berabere kalırsa şampiyon

- Beşiktaş; Galatasaray''ı yenerse ve Fenerbahçe Ankara''da yenilirse şampiyon

- Beşiktaş; Galatasaray ile berabere kalırsa ve Fenerbahçe Ankara''da yenilirse şampiyon


Bu ihtimallerin dışında Beşiktaş''ın Galatasaray''a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk son iki maça kalacak. Bu arada ilk maçta Galatasaray''ı 2-0 yenen Beşiktaş''ın ikili averajı elinde tutabilmesi için sarı-kırmızılı rakibine yenilmesi halinde farkın 1''den fazla olmaması gerekecek.

CİMBOM’DA ETEBO YOK

Galatasaray''da teknik direktör Fatih Terim, korona virüs tedavi ve izolasyon süreci devam eden Oghenekaro Etebo''dan yararlanamayacak.

BEŞİKTAŞ’TA KRİTİK EKSİKLER

Beşiktaş''ta ise sakatlıkları bulunan Bernard Mensah, Vincent Aboubakar, Georges-Kevin Nkoudou, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic bu maçta görev yapamayacak.

SON 6 MAÇINI KAYBETMEDİ

Galatasaray, Süper Lig''de çıktığı son 6 müsabakada yenilmedi.

Ligde son yenilgisini 32. haftadaki Atakaş Hatayspor mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasında çıktığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Son 3 maçını gol yemeden kazanan Galatasaray, diğer 3 müsabakada birer gol yedi. Sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte 9 kez fileleri sarstı.

SON MAÇLARIN GOLCÜSÜ EMRE AKBABA

Galatasaray''ın orta saha oyuncusu Emre Akbaba, sarı-kırmızılı ekibin son haftalardaki skor yükünü çekti.

Sarı-kırmızılı ekip, ligdeki son 4 maçında 5 kez fileleri havalandırdı. Emre Akbaba, Galatasaray''ın bulduğu 5 golün 3''ünü atarak takımına ciddi bir skor katkısı sağladı.

Emre, 36. haftadaki 1-1''lik Trabzonspor maçında beraberliği, 38. haftada 1-0 kazanılan İttifak Holding Konyaspor mücadelesinde galibiyeti getiren golü kaydetti. Tecrübeli futbolcu, geçen hafta da 2-0 kazanılan Gençlerbirliği mücadelesinde 2. golü attı.

Galatasaray''da diğer 2 golü ise Mustafa Muhammed ile Halil Dervişoğlu kaydetti.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Galatasaray, Süper Lig''in en az gol yiyen takımı olarak dikkati çekti.

Ligde 37 müsabakaya çıkan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 33 gol gördü. Galatasaray, bu istatistiğiyle ligde kalesinde en az gol yiyen takım olarak ön plana çıktı.

Galatasaray''ı 34 golle Trabzonspor, 37 golle Fenerbahçe ve 38 golle Beşiktaş takip etti.

GALATASARAY GALİBİYETLERDE ÖNDE

Galatasaray ile Beşiktaş, tarihlerinde 349. kez birbirine rakip olacak.

Taksim Stadı''nda 22 Ağustos 1924''te Beşiktaş''ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 97 yıllık rekabette, geride kalan 348 maçın 122''sini Galatasaray, 112''sini Beşiktaş kazandı, 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların 484 golüne, siyah-beyazlılar 455 golle karşılık verdi.

LİG MÜSABAKALARI

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 125 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın ligde karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 45, Beşiktaş ise 37 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 43 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 150, siyah-beyazlılar 131 gol attı.

SON 10 MAÇTA BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçta Beşiktaş''ın galibiyet sayısı bakımından üstünlüğü bulunuyor.

Siyah-beyazlı ekip, söz konusu karşılaşmalarda 5 kez kazandı, Galatasaray 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Söz konusu maçlarda siyah-beyazlı ekip 11 gol atarken, Galatasaray 7 kez fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmaların 6''sında fileleri havalandıramadı.

İlgili Haberler