Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa üçüncüsü oldu
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı 2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Hollanda ile 3.'lük için mücadele etti. Kızlarımız maçtan 3-0'lık sonuçla ayrıldı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

2021 CEV Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda''yı 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, bronz madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan''a kaybeden Filenin Sultanları, üçüncülük maçında ise Hollanda''ya set vermeden galip gelmeyi başardı. Bronz madalya kazanan kızlarımız, turnuvada oynadıkları 9 maçın 8 tanesini kazandı ve tüm ülkenin gururu oldu.

SETLERDEKİ SKORLAR:

SET 1: TÜRKİYE 25-20 HOLLANDA
SET 2: TÜRKİYE 25-19 HOLLANDA
SET 3: TÜRKİYE 25-22 HOLLANDA

Yarı finale nasıl geldik?

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası''na müthiş bir başlangıç yapmıştı. Giovanni Guidetti''nin ekibi; Hollanda, Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Romanya''yı devirip, 5''te 5 ile gruptan lider çıktı. Ay-Yıldızlılar, son 16''da Çekya''yı, çeyrek finalde Polonya''yı geçti.

Yarı finalde ise rakip 2019 yılında finalde kaybettiğimiz Sırbistan oldu. 37 sayı kaydeden Boskovic''i durduramayan Milliler, maçı 3-1 kaybetti ve şampiyonluk şansını yitirdi. Son iki şampiyonayı kazanan Sırbistan, 2019''da Ankara''da oynanan final maçında Türkiye''yi 3-2 mağlup etmişti.

İlgili Haberler