"Türkiye, sınırları içinde ve dışında 8 milyon kişiyi besliyor"

"Türkiye, sınırları içinde ve dışında 8 milyon kişiyi besliyor"
BM Göçmen İşçiler Komitesi Başkan Vekili Doç. Dr. Can Ünver, "Türkiye, sınırları içinde ve dışında 8 milyon kişiyi besliyor. Buna rağmen, Türkiye’nin Suriyelileri sınır dışı ettiği yalanları üretiliyor" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen İşçiler Komitesi Başkan Vekili Doç. Dr. Can Ünver, "Türkiye’ye yönelik suçlamalar yöneltiyor. Türkiye’yi, insanları zorla sınır dışı etmekle suçluyorlar. İnsaf etmek lazım. Birincisi, suçluların sınır dışı yapılması yasal ve meşrudur. İkincisi, Türkiye İstanbul’daki kayıt dışı, bulundukları şehirlerden kalkmış gelmiş olan insanları da bulundukları şehirlere geri gönderiyor. Yani bahsettikleri gibi sınır dışı yok. Ancak güvenli bölge oluşturulursa o zaman bu insanlar, vatanlarına geri dönebilecek” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, SINIRLARI İÇİNDE VE DIŞINDA 8 MİLYON…”

Sputnik'te yer alan habere göre Ünver, sözlerine şöyle devam etti:

"2011’de,‘Türkiye’ye 100 bin kişiyi kabul edebiliriz’ deniliyordu. Ancak gelinen noktada Türkiye, sınırları içinde ve dışında 8 milyon insanı besler duruma geldi.Dünyada bir örneği daha yok. Türkiye, gelen sığınmacılara, geçici koruma altında olanlara ve sınırlarımızın dışında savaştan kaçanlara bugüne kadar çok ciddi harcamalar yaptı. Bunu insani gerekçelerle yaptı. Fakat Batı dünyası, özellikle Batı Avrupa, Avrupa Birliği bu konuda ‘sizi tebrik ederiz, ne büyük işler yaptınız’ deyip, bunun ötesinde üzerine düşeni tam olarak hiçbir zaman yapmadı."

İlgili Haberler