Türkiye, Uygur Türkleri için çok önemli bir adım atıyor! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Uygur Türkleri için çok önemli bir adım atıyor! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46’ncı Oturumu’nun yüksek düzeyli bölümünde çok önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Çin’in daveti üzerine kendi milli heyetimizi de bölgeyi ziyaret etmesi için göndereceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46''ncı Oturumu''nun yüksek düzeyli bölümünde video konferans yöntemiyle hitapta bulundu.

“DÜNYA SESSİZ KALDI”

Terör örgütü PKK’nın Gara’daki saldırısı hakkında da açıklama yapan Çavuşoğlu, “Terörizm, insan hayatını hedef alan önde gelen küresel tehditlerden biri olmaya devam ediyor. Kısa süre önce, PKK terör örgütü kuzey Irak''ta 13 masum insanı öldürdü ve dünya yine sessiz kaldı. Uluslararası dayanışma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldıramayız. PKK, YPG, DEAŞ ve FETÖ dahil çeşitli terör gruplarına masum insanlarını kurban veren bir ülke olarak, terörün belirli bir ideolojisi olmadığını çok iyi biliyoruz” dedi.

TÜRKİYE, BÖLGEYE HEYET GÖNDERİYOR

Türkiye''nin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi''ndeki insan hakları durumunu da yakından takip ettiğini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu mesajlarını şöyle sürdürdü:

“BM ve diğer uluslararası raporlardaki bulgulardan endişe duyuyoruz. Konuyla ilgili kaygı ve beklentilerimizi Çinli yetkililerle paylaşıyoruz. Bu konuda şeffaflık bekliyoruz. Türkiye, Çin''in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterirken, Uygur Türklerinin ve diğer Müslümanların insan haklarının korunmasının öneminin de altını çiziyor. Yüksek Komiserlik heyetinin bölgeye olası ziyaretlerine ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Çin''in daveti üzerine, kendi milli heyetimizi de bölgeyi ziyaret etmesi için göndereceğiz”.