Sahte içkiden ölen ölene 

Sahte içkiden ölen ölene 
Sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor.  Son olarak bugün Antalya ve Kahramanmaraş'ta 1'er kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de 1-29 Aralık'ta sahte içki zehirlenmesi sonucu 84 kişi hayatını kaybetti.

Sahte içkiden ölen ölene 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1-29 Aralık''ta 22 ilde sahte içki sonucu ölüm vakaları görüldü. En çok vakanın görüldüğü il İstanbul oldu.
İstanbul Valiliği''nden 17 Aralık''ta yapılan açıklamada, son dönemde sahte alkol zehirlenmesi nedeniyle 11''i yabancı 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu açıklamanın ardından dün Esenyurt ilçesinde 1 kişi daha yaşamını yitirdi.

İstanbul''dan sonra sahte içkiden en çok ölüm vakası Mersin''de görüldü. Kentte aralıkta sahte içkiden zehirlenme şüphesiyle 10 kişi öldü, sahte içkiden zehirlenen 11 kişinin tedavisine devam ediliyor. Gaziantep''te 8, Kahramanmaraş''ta 5 kişi sahte içki zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.

Antalya, Sivas ve Tekirdağ''da 4''er, Sakarya ve Konya''da 3''er, Ankara, Kocaeli, Ordu, Yalova, Erzincan, Aksaray ve Zonguldak''ta 2''şer kişi sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitirdi.
Muğla, Adıyaman, Eskişehir, Tokat, Uşak ve Aydın''da da sahte içki nedeniyle 1''er kişi vefat etti. Türkiye''de 1-29 Aralık''ta sahte içki zehirlenmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 84''e yükseldi.

HATAY''DA 6 BİN 280 LİTRE YAKALANDI

Hatay’da yılbaşı öncesi jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 6 bin 280 litre sahte içki ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yılbaşı öncesi Samandağı ilçesi Tekebaşı Mahallesi''nde belirlenen adrese operasyon düzenledi. Baskında, farklı boyutlarda plastik bidonlar içerisinde bin litre satışa hazır ve 5 bin 280 litre de fermenteye bırakılmış toplam 6 bin 280 litre sahte içki ile 1 damıtma ünitesi ve 1 kaynatma kazanı ele geçirildi. Olayla ilgili H.İ ve G.İ gözaltına alındı.