Türkiye’de en fazla satılan telefon markası hangisi oldu

Türkiye’de en fazla satılan telefon markası hangisi oldu
Türkiye’de en fazla satılan telefon markası her zaman için merak konusu oldu. Rekabet ülkede çok yüksek boyutlarda. BTK raporlarına göre Apple ve Samsung çok yüksek baskınlığa sahip.

Donanım günlüğünde yer alan habere göre, BTK tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte yeni raporlar yayınlandı. Raporlarda Türkiye’de en fazla tercih edilen telefon markalarına dikkat çekildi. Sıfır akıllı telefon markaları içerisinde Apple ve Samsung çok yüksek bir baskınlığa sahip. Diğer markalar sırf bu nedenden dolayı çok yüksek bir satış rakamı elde edemiyor.
Türkiye’deki akıllı telefon pazarına bakıldığında karşımıza lider olarak Samsung çıkıyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde 870 bin civarında akıllı telefon satıldı. Samsung yaklaşık olarak yüzde 36,7 gibi bir satış rakamı elde etmeyi başardı. Böylece sektörde lider oldu.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA SATILAN TELEFON HANGİSİ
BTK raporlarına bakıldığında 2021 yılının ilk çeyreğinde Apple markasının 770 bin 300 satış yaptığı görülüyor. Yani Samsung ile neredeyse aynı. Bu bizlere Apple pazar payının yüzde 32,4 olduğunu gösteriyor.

Apple Türkiye’deki pazar payını artırmaya çalışsa bile yine de karşısında Samsung gibi bir rakip var. Bu nedenle hızlı bir şekilde pazar payını üst seviyelere çıkarması neredeyse imkansız. Samsung ve Apple sonrasında Türkiye’de en çok satış yapılan akıllı telefon markaları sırasıyla Oppo, General Mobile, Redmi ve Reeder oldu.
Oppo küresel akıllı telefon pazarında 2. sırada
Sektörel çapta yapılan araştırmalarda dikkat çeken detaylardan birisi de Huawei oldu. Özellikle ABD ambargosu bu markayı geri plana itti. Peki siz bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin favori akıllı telefon markanız hangisi?