Türkiye'den kovuldular, milli takımlarda destan yazdılar

Türkiye'den kovuldular, milli takımlarda destan yazdılar
Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde İtalya'nın, İngiltere'yi penaltı atışlarıyla mağlup ederek şampiyon olması sonrası, ilginç bir detay ortaya çıktı.

Üç büyüklerde değerleri bilinmedi

EURO 2020''nin finali izleyenlerin nefesini kesti. Normal ve uzatma süresi 1-1 tamamlanan mücadeleyi İtalya, İngiltere''ye penaltılarla mağlup etti ve şampiyonluğa uzandı. Türkiye''den gönderilen teknik direktörlerin daha sonra milli takımlarda başarılı olması dikkatleri çekti.

MANCINI TÜRKİYE''DE BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası''nda zafere ulaşan İtalya''da, teknik direktör Roberto Mancini''nin tarzı ve oynattığı futbol taraftarların beğenisini kazandı. 2013-2014 sezonunda Galatasaray''ı çalıştıran deneyimle çalıştırıcı, o dönem Sarı Kırmızılı takıma oynattığı futbolla büyük tepki toplamıştı.

VICENTE DEL BOSQUE - BEŞİKTAŞ

Beşiktaş''ın 2003-2004 sezonunda başında olan Vicente Del Bosque, EURO 2012 şampiyonasında zafere ulaşan İspanya Milli Takımı''nı çalıştırdı. Türkiye''de başarılı bir performans gösteremeyen tecrübeli teknik adam ile yollar ayırıldı. Siyah-beyazlı takımın başında 24 maçta görev yapan Del Bosque, 1.67 puan ortalaması yakaladı.

2004''ün haziran ayında Beşiktaş''ın başına geçen İspanyol teknik direktörün görevine, 25 Ocak 2005''te Türkiye Kupası''nda Konyaspor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında son verildi.

Kısa süren Beşiktaş serüveninin ardından siyah-beyazlı kulübe dava açan İspanyol teknik adam, 8 milyon avroya yakın tazminat kazandı.

Del Bosque, Beşiktaş''tan ayrıldıktan sonra 2008''de İspanya Milli Takımı''nın başına geçti ve takımına 2010''da Dünya Kupası, 2012''de de Avrupa Şampiyonası''nı kazandırdı.

İspanyol teknik adam şampiyonlukların yanı sıra 2012''de FIFA tarafından verilen "Dünyada Yılın Teknik Direktörü" ödülünün de sahibi oldu.

JOACHIM LÖW - FENERBAHÇE

1998-99 sezonunda Fenerbahçe''yi çalıştıran Joachim Löw, 2014 FIFA Dünya Kupası''nda Dünya şampiyonluğuna ulaştı. Löw yönetiminde 1998-1999 sezonunda ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe''de, sezonun bitimiyle Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı.

Türkiye''de beğenilmeyerek, eleştirilerek gönderilen teknik direktörlerin, gittikleri Mili Takımlar''da başarılı olması herkesin dikkatini çekti.