Türkiye'nin en büyük uyuşturucu hap operasyonu

Türkiye'nin en büyük uyuşturucu hap operasyonu
İstanbul'da polisinin yaptığı operasyonda 2 milyon 550 bin ecstasy hap ele geçirildi. 5 şüphelinin yakalandığı operasyonda ayrıca 181 kilo uyuşturucu ve 770 kilo asit ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 2 ay önce uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekeyi belirledi. Zehir tacirleri teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye alındı. Şebekenin Hollanda’dan uyuşturucu hap getireceği belirlendi. Uyuşturucu hapların bir TIR’la getirileceği tespit edildi. Araştırmalarda, çetenin Doğu ülklerinden getirilen eroin be esrarı da Avrupa’ya götürmeyi planladığı anlaşıldı.

Elde edilen bilgiler üzerine çalışmalar yoğunlaştırıldı. Aracın Kapıkule’den yola çıktığı belirlenince Narkotik ekipleri harekete geçti. TIR Kapıkule’den girince müthiş bir takip başladı. Narkotik Polisi uyuşturucunun alıcısını belirlemek için TIR’ı İstanbul’a kadar izledi. Uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen araç Avcılar’da bir otoparka girdi. TIR’daki kutular bir araca yüklenince polis operasyon içim düğmeye bastı.  Düzenlenen baskında 4 şüpheli gözaltına alındı.

EN YÜKSEK MİKTAR

Yapılan aramalarda kutularda piyasa değeri 90 milyon lira olan 2 milyon 550 bin hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun Türk Narkotik tarihinin en yüksek miktarı olduğu öğrenildi. Polis ekipleri şüphelilerin adreslerinde de arama yaptı. İstanbul, Kırklareli ve Edirne’de yapılan aramalarda 56 kilo eroin, 120 kilo skunk esrar,  5 kilo Afyon sakızı 600 gram Kokain ve uyuşturucu yapımında kullanılan 770 kilo asit ele geçirildi.

SURİYELİ KADINLA AİLE GÖRÜNÜMÜ

Polisin yaptığı baskında şebeke elebaşı M.T.’nin Avcılar’daki evinde de uyuşturucu ele geçirilfi. M.T.’nin polisin dikkatini çekmemek aile süsü vermek için Suriyeli bir kadın ve kadının 1 yaşındaki çocuğuyla yaşadığı belitildi. M.T.’nin uyuşturucu şebeke elebaşı olduğunu bilmediğini iddia eden Suriyeli kadın da gözaltına alındı. Gözaltına alınan biri kadın 5 şüpheli Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.