Güney sınırımız cadı kazanı

Güney sınırımız cadı kazanı
Rusya'nın, Erdoğan-Putin zirvesi öncesi muhaliflerin kalesi İdlib ve Afrin'i bombalaması ve ABD'nin Deyr ez Zor'a indirme harekâtı ile sivilleri katletmesi, bölgedeki tansiyonu arttırdı.

Askeri kaynaklar, 5 kişinin öldüğü, 12 sivilen de yaralandığı saldırıların ardından Türkiye''ye ait roketatar ve tankların da yer aldığı askeri konvoyun Cumartesi gece yarısı Suriye''ye geçtiğini ve Türk üslerinin bulunduğu Jabal al Zawya''ya doğru ilerlediklerini duyurdu.

ASKER SEVKIYATI SÜRÜYOR

Muhaliflerin sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamoud, Rusya''nın İdlib''den başlayıp Halep''in kuzeyine kadar yayılıdığını belirtti. Birlik komutanları da Türkiye''nin bölgeye çok sayıda asker sevkettiğini, üsleri güçlendirip saldırılarnın önüne geçmedeki kararlılığını duyurdu.

15 ÖĞRETMENİ KAÇIRDILAR

ABD, ülkenin en büyük petrol ve doğal gaz yataklarının bulunduğu Deyr ez Zor, Haseke ve Rakka''nın bazı bölgelerini yasadışı olarak kontrol ederken, Biden''in binlerce TIR silah gönderdiği PYD/YPG''li teröristlerin de Haseke''de 15 öğretmeni kaçırdığı bildirildi.

Rusya Suriye''de muhaliflerin elindeki son bölge olan kuzeybatı bölgelerine hava saldırıları artırırken, Türk ordusu bölgeye destek kuvvet gönderdi. Hava saldırılarının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın Soçi''de yarın yapacağı görüşmeden hemen önce yaşanması ise dikkat çekti. Rus güçlerinin hava saldırılarında muhaliflerin kalesi İdlib ve Afrin çevresindeki köyleri hedef aldığı kaydedildi. Türkiye''nin desteklediği muhalif gruplar içerisinden kaynaklar ise, hava saldırılarında en az beş savaşçının hayatını kaybettiğini 12 sivilin ise yaralandığını açıkladı. Askeri kaynaklar Türkiye''ye ait roketatar ve tankların da yer aldığı bir askeri konvoyun Cumartesi gece Suriye''ye geçtiğini ve Türk üslerinin bulunduğu Jabal al Zawya''ya doğru ilerlediklerinin görüldüğünü söyledi. Geçen sene Rusya''nın Suriye ordusu ile birlikte düzenlediği saldırılar nedeniyle İdlib''te yaşayan neredeyse bir milyon kişi evini terketmek zorunda kalmıştı. Daha sonra Rusya ve Türkiye görüşmüş ve bu saldırılar durdurulmuştu. İki lider yarın bir araya gelerek yeniden İdlib''in durumunu görüşecekler. ABD''li askerlerin, Suriye''nin güneydoğusundaki Deyr ez Zor vilayetinde yaptıkları hava indirmesi sırasında üç kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA''nın yerli kaynaklara atıfla aktardığı habere göre ABD''li askerler, Suriye''nin güneydoğusundaki Deyr ez Zor vilayetinde bir köyde yaptıkları hava indirmesi sırasında üç kişiyi vurarak öldürdü. Kaynakların aktardığı üzere Amerikan askerleri, helikopterlerden eş-Şuheyl köyüne inerek evlere ve tarım arazilerine ateş açtı ve üç kişiyi vurarak öldürdü. ABD Silahlı Kuvvetleri, Suriye''nin kuzeyinde ve kuzeydoğusunda yer alan ve ülkenin en büyük petrol ve gaz yataklarının bulunduğu Deyr ez Zor, Haseke ve Rakka vilayetlerinin bazı bölgelerini yasadışı olarak kontrol ediyor. Suriye yönetimi Amerikan askerlerinin ülkedeki varlıklarını defalarca, doğrudan petrol hırsızlığı amacıyla işgal ve devlet korsanlığı olarak nitelendirmişti. Suriye''nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde PYD/YPG''li teröristlerden oluşan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) militanlarının 15 öğretmeni kaçırdığı bildirildi. Suriye resmi haber ajansı SANA''nın yerli kaynaklara atıfla aktardığı üzere Suriye''nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde PYD/YPG''nin başını çektiği DSG militanları, 15 okul öğretmenini kaçırdı.