Türkiye'nin uzay yolculuğuna ilk adayı: Şemsiye ile denedim olmadı

Türkiye'nin uzay yolculuğuna ilk adayı: Şemsiye ile denedim olmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na ilişkin yol haritasını açıklamasının ardından, 'aya yolculuk' gündemde geniş yer tuttu. Osmaniye’de 2019'da çalıştığı sebze halinde çıkan hortumun etkisiyle şemsiye ile uçan Sadık Kocadallı adlı vatandaş Türkiye’nin uzay çalışmalarını yorumlarken, “2023'te ben de uzaya gitmek istiyorum” ifadesini kullandı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2019'da meydana gelen hortumda, çalıştığı sebze halinde şemsiye ile uçan Sadık Kocadallı, uzaya gitmek istediğini belirtti.

"2019 yılında şemsiye ile denedim olmadı” diye konuşan Kocadallı, Türkiye’nin uzay çalışmalarını değerlendirerek, şunları söyledi:

"2019'da gitmeyi başaramadık Allah izin verirse 2023'te gitmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz uzaya gitmek, şemsiye ile olmaz tabi, uzay aracı ile biz gideceğiz. Astronot kelimesi yerine, uçan adam kullanılması daha güzel olurdu."

Sadık Kocadallı’nın yanında bulunan pazarcı esnafı Mehmet Şabap ise "2019’da uzaya gidemedik ama 2023'te hep beraber uzaya gideceğiz. Arkadaşımız zaten uzaya kadar çıktı, ama tam gidemedi, elektrik telleri olmasaydı çok giderdi arkadaşım" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLMUŞTU

​2019'da Kadirli ilçesinde meydana gelen hortumda, sebze halinde gölgelik şemsiyenin hortuma kapılarak havalanması ve o sırada şemsiyenin üzerine çıkan işçi Sadık Kocadallı'nın de şemsiye ile birlikte 4 metre havalanması güvenlik kameralara kayıtlarına geçmiş, Kocadallı “Şemsiye ile uçan adam” olarak gündeme gelmişti.