Türkiye'yi ayağa kaldıran çocuğa istismar davasında karar verildi

Türkiye'yi ayağa kaldıran çocuğa istismar davasında karar verildi
Ağrı’da 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin'in yargılandığı davada karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme istismar eylemini oy çokluğu ile sarkıntılık düzeyinde değerlendirilerek sanık Şahin'e hiçbir indirim hükmü uygulanmaksızın toplam 11 yıl hapis cezası verdi. Mağdur ailenin avukatları istismarın eyleminin sarkıntılık düzeyinde kaldığı değerlendirilmesine itiraz edeceklerini açıkladı.

Ağrı’da AKP’nin il teşkilatının kurucuları arasında yer alan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in, olay yaşandığında 10 yaşında olan Ö.D’yi istismar ettiği öne sürülmüştü. Sosyal medyada paylaşılan çocuğun yüzü kapatılarak paylaşılan görüntüler kan dondurdu. Nizamettin Şahin’in kendisine yaşattıklarını anlatan çocuk, birileri gelene kadar saldırının sürdüğünü belirtti.

Davayı gönüllü olarak üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Hande Gündoğdu, Ağrı’dan yaptığı açıklamada “Bugün aile ve mağdur çocuğumuzla da görüştük. Çok fazla sayıda Ağrı ilinin önemli şahsiyetleri araya sokulmaya çalışılmış. Çocuğun annesi ve babası, dosyada vekaleti bulunan iki avukatı artı derneğimizin elliyi aşkın avukatı, Türkiye’de ilerici kamuoyu bu dosyanın takipçisi olacağız. Şüphelinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Olaya ilişkin davanın karar duruşması bugün sabah saatlerinde Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme istismar eylemini oy çokluğu ile sarkıntılık düzeyinde değerlendirilerek AKP’li sanık Nizamettin Şahin''e hiçbir indirim hükmü uygulanmaksızın toplam 11 yıl hapis cezası verdi.

"BU CEZA YETMEZ"

Karara ilişkin Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği''nden yapılan açıklamada, “Sanık Nizamettin Şahin hiçbir indirim hükmü uygulanmaksızın toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu ceza yetmez, eylemin istismarın sarkıntılık düzeyinde kaldığı değerlendirilmesine itiraz edeceğiz!” ifadeleri kullanıldı.