TÜSİAD Başkanı Bilecik’ten reform açıklaması

TÜSİAD Başkanı Bilecik’ten reform açıklaması
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik seçimlerden iki beklentilerinin toplumsal uzlaşı ve ekonomik reform olduğunu söyledi.

Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, seçimlerden iki beklentilerinin olduğunu belirterek “Toplumda uzlaşma, ekonomide reform lazım. Özellikle Meclis’imizin kanun yapma, etkin denetleme ve tüm partilerin uzlaşma anlayışı içinde yoğun çalışması dileğindeyiz” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, Bloomberg HT’de Ali Çağatay’ın sorularını yanıtladı.

Seçim sonrasında iki beklentileri olduğunu söyleyen Erol Bilecik “Toplumda uzlaşma, ekonomide reform lazım. Özellikle Meclis’imizin kanun yapma, etkin denetleme ve tüm partilerin uzlaşma anlayışı içinde yoğun çalışması dileğindeyiz” dedi.

Reformların gündeme alınması gerektiğini belirten Bilecik, “Artık işimize bakmamız gerekiyor. Bunun için gerek yasama, gerek yürütme erkinin gereken tüm reform gündemini ortaya koyması gerekiyor” diye konuştu.

"GÜVEN VEREN EKONOMİK PROGRAMA İHTİYAÇ VAR"

Ekonomide zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Bilecik, “Güven veren, yapısal reformları gerçekleştirmeye yönelik bir ekonomik programın varlığına ihtiyaç olduğunu” söyledi.

Bilecik, “Kalıcı değişim istiyorsanız resmin çerçevesini değil, resmi değiştirmeliyiz. Bu anlamda ilk olarak da karşımıza enflasyon çıkıyor. Benzerlerimize bakınca dünyada bu problemi çözemeyen 2 ülke var, biri Arjantin bizi de biziz. Yepyeni bir ekonomi programıyla bunların altından kalkmak mümkün” ifadelerini kullandı.

"MALİ DİSİPLİN SÜRDÜRÜLMELİ"

Güçlü kurumlar ve kurallı ekonominin önemli olacağını kaydeden Bilecik, “Ülkeye daha fazla yatırımcı çekmek için daha güvenli liman hikayesini yazmamız gerekir. Nerelerde sıkıntımız olduğunu kabul etmemiz gerekir, sonrasında enflasyon hedefinde öncelikle tek haneye, sonra yüzde 5’in altına düşürecek bir yapıya kararlı bir şekilde gidilmeli. Mali disiplinin sürdürülmesi önemli” dedi.

"SERMAYE PİYASALARININ GELİŞTİRİLMESİ ŞART”

“Sermaye piyasalarının geliştirilmesi şart” diyen Erol Bilecik, “Yapısal reformlarla verimlilik artırılmalı, yargı başta olmak üzere, iş gücü, eğitim ve Avrupa