Üç lider trenle Kiev’e gitti

Üç lider trenle Kiev’e gitti
Rusya- Ukrayna arasındaki savaş 113’üncü gününde devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi trenle başkent Kiev'e gitti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi''nin Ukrayna''ya desteklerini ve “Avrupa’nın Rusya’ya karşı birliğini” göstermek amacıyla Kiev''e gittiği bildirildi.

Üç lider, Rus işgali altında olan Ukrayna''ya desteklerini ve “Avrupa’nın Rusya’ya karşı birliğini” göstermek amacıyla ülkenin başkenti Kiev''e gitti.

Macron, Scholz ve Draghi''nin Kiev''de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya gelmesi bekleniyor. 

Üç liderin trendeki bir masada sohbet ederken ki görüntüleri televizyon kanallarında paylaşıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''le sık sık telefonda görüşmeleri nedeniyle tepkilerin hedefinde olan Avrupalı üç liderin Kiev ziyareti için hazırlıklar uzun süredir devam ediyordu. Daha önce birçok ülkeden yetkili Kiev''i ziyaret ederken üç ismin ziyarette bulunmaması tartışmalara yol açmıştı.

ZELENSKİY''LE BİR ARAYA GELECEKLER

Macron, Scholz ve Draghi''nin Kiev''de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy''le bir araya gelmesi bekleniyor. Ukrayna liderinin görüşmede üç ülkeye, özellikle de silah sevkiyatına şüpheyle baktığı söylenen Almanya''ya silah desteğini artırma çağrısında bulunacağı tahmin ediliyor.

Ziyaret, Ukrayna''nın Avrupa Birliği üyeliğinin tartışıldığı bir dönemde gerçekleşiyor. 

Görüşmelerde bu konunun da gündeme geleceği belirtildi.

İlgili Haberler