Üç bakandan yangın açıklaması

Üç bakandan yangın açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Manavgat’ta AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yangınlardaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Manavgat’ta AFAD Koordinasyon Merkezi''nde yangınlardaki son duruma ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat''taki yangının bazı bölgelerde kontrol altına alındığını söyleyerek, "6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2''si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500''den fazla personelle çalışmayı sürdürdük" ifadelerini kullandı.

Uluslararası alandan gelen yardım tekliflerini aktaran Çavuşoğlu, "Pakistan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Bosna Hersek, ABD, Kanada ve Japonya''dan bazı yardım teklifleri geldi. 4 ülke daha yardım için Avrupa Birliği''ne başvuru yaptı" diye konuştu.

Çavuşoğlu''nun açıklamalarından diğer öne çıkan şeyler şöyle:

"Helikopterin kullandığı su tankı (bambi) farklı ülkelerden getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. "

"Yarın sabah Azerbaycan''dan 1 uçak ve uçakta 10 personel, 40 itfaiye aracıyla birlikte 150 personel ülkemize gelecek. Ukrayna''dan gelen 4 helikopter çalışmalara katılacak. Özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak Isparta Havalimanı''na indi. Bir şirketimizin, İsrail''deki bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. Uçuş izinleriyle ilgili tüm işlemleri tamamladık."

ANTALYA''DA 722 VATANDAŞ YARALANDI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu''ndan sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Devletimiz tüm kurumlarıyla seferberlik ruhuyla çalışıyor. Tüm ekiplerimiz insanüstü bir gayretle mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

Yangında 722 yurttaşın yaralandığını, 708''inin ise tedavilerinin tamamlandığını bildiren Bakan Kurum, Antalya''daki yangınlardan 50 mahallenin etkilendiğini belirtti.

Bakan Kurum''un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"2 bin 400 afetzede kardeşimize psikososyal destek verdik. Yaralı hayvanlarımız için 7/24 veteriner hizmeti veriliyor. 93 aileye sahada konteyner kurduk."

"Yangında evi zarar gören 912 kişiye yaklaşık 13 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Günde ortalama 14 bin vatandaşımıza yemek dağıtılıyor. Şu ana kadar bölgemize gelen nakdi yardım, 47,5 milyon lira."

"Hayatı normale döndürmek için canla başla çalışıyoruz. Elektrik ve içme suyu altyapılarında çalışmalar sürüyor"

"SİT ALANLARINA KONUT YAPILMAYACAK"

"Konutlarımızı yerinde yapacağız. Konutlar sit ya da koruma alanına yapılmayacak. Vatandaşlarımızın bulunduğu alanlar nerede ise oralarda yapacağız. Yöresel mimariye uygun bir şekilde konutları hazırlıyoruz.  Konutları 3 1, 2 1, altında deposuyla, müştemilatıyla, ahırıyla projelendiriyoruz. Yöresel mimariye uygun şekilde konutlarımızı hazırlıyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, "Dünyada ender görülen afetlerden bir tanesi var şu anda. İnşallah bunun da kısa sürede üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler