F.Bahçe’de Cimbom’a tepki çığ gibi büyüyor!

F.Bahçe’de Cimbom’a tepki çığ gibi büyüyor!
G.Saray ile Kanarya arasında Abdi İpekçi Salonu’nda oynanan TKBL Ligi final serisi son maçının devre arasında genel sekreter Mahmut Uslu’ya yumruklu saldırıda bulunulması Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı.

Sarı-lacivertliler yaşananları “alçakça” olarak nitelendirdi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final son maçında Abdi İpekçi Salonu’nda oynanan karşılaşmanın öncesinde ve devre arasında Fenerbahçeli idarecilerin saldırıya uğraması ve Genel Sekreter Mahmut Uslu’nun yumruklanmasının yankıları sürüyor. Yayınladığı bildiri ile Galatasaray’a çok ağır ifadeler kullanan sarı-lacivertlilerin açıklaması şöyle: “TKBL final serisi son karşılaşmasında yaşananlar, Türk spor tarihinin utanç sayfaları arasında yerini almıştır. Kasıtlı ve planlı olduğu anlaşılan bu saldırıyı engellemek adına, hiçbir Galatasaraylı yönetici ve yetkili, herhangi bir çaba sarf etmemiştir. Fenerbahçe’nin seçilmiş yöneticilerine ve delegasyonuna karşı girişilen bu alçak saldırıya ilişkin, hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın”  Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, olaylarla ilgili olarak “Yaşananlarda başta Ünal Aysal olmak üzere bütün yönetim kurulunun ve profesyonel kadroların günahı var” dedi. 

Şeref dosyası açtık
Kendisine yönelik yumruklu saldırı nedeniyle karşılaşmadan sonra karakolda şikayette bulunan, ardından da rapor almak için Haseki Hastanesi’ne giden sarı-lacivertli yönetici, kulüp televizyonu FBTV’ye yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe için bir şeref dosyası daha açtık. Bu çok ayıp bir şey.  Bu bir milat. Başta Aysal olmak üzere bütün yönetim suçlu. Hepsinden de şikayetçi oldum. Bu şikayetin de peşinde olacağım” ifadelerini kullandı. “3 Temmuz’dan sonraki yapılan olaylarda, Aziz Yıldırım ve ekibine, Fenerbahçe’ye zaten bu yumruktan daha çok yumruklar vurdular” diyen Uslu, “Özellikle federasyonda çalışırken, Türkiye ve Fenerbahçe’yi satanlar, bu operasyonları gene yaptılar. Polis ve hukuk nezdinde şikayetçi olmaya devam edeceğim” dedi. Galatasaray, resmi sitesinden yayınladığı kutlama bildirisinde geçen bazı ifadelerden dolayı Fenerbahçe’yi bir kez daha ayağa kaldırdı. Açıklamada yer alan “ezerek kazandık” ifadesi tepkilere yol açtı. 

Tarihi fark
Sarı-kırmızılı kulübün resmi sitesinden yayınlanan o açıklama şöyle: Avrupa Şampiyonu Sarayın Sultanları muhteşem finalde F.Bahçe’yi tarihi farkla ezerek Türkiye Şampiyonluğu’nu da kazandı. Taraftarımızın başından sonuna bir saniye bile susmadığı maçta Galatasaray rakibine 19 sayı fark attı. Önce Sarayın Sultanları’nın Avrupa Şampiyonluğu, ardından Engelsiz Aslanların Avrupa Şampiyonluğu, U-19’un Türkiye Şampiyonluğu ve Abdi İpekçi’de kazanılan muhteşem zaferle, Aslan’ın kupa mevsimi başladı. Şimdi sıra Türkiye Kupası’nda. Bize görkemli zaferi armağan eden Avrupa Şampiyonu kızlarımızı ayakta selamlıyoruz. 


Kanarya’dan alkışlanacak proje
2011’de yaşanan deprem felaketinin ardından yaşamlarını konteyner kentte sürdüren Vanlı çocuklar, F.Bahçe Kulübü’ne konuk oluyor. Sanatçı Rojin’in girişimleriyle başlatılan, “Van Benim Ben Vanım” projesiyle, depremin ardından yaşamlarını konteyner kentlerde güç koşullarda 
sürdüren ailelere dikkat çekilmesi amaçlanıyor. F.Bahçe’nin “Rüya Bir Gün” projesinin mimarı Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal, organizasyonda da rol oynuyor. THY’nin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği çocuklar, sanatçı Funda Arar’ın eşliğinde yarın İstanbul’a gelecek. Faruk Malik