Ucuza alıp 3 katı farkla satıyorlar

Ucuza alıp 3 katı farkla satıyorlar
Edirne’ye alışveriş yapmak için gelen Yunan ve Bulgar turistler kur farkından yararlanarak ucuza aldıkları ürünleri kendi ülkelerinde 3 katı farkla satıyorlar.

Edirne’ye gelen Bulgar ve Yunan turistler kentte yoğun bir şekilde alışveriş yapıyor. Kur farkı nedeniyle ucuza alışveriş yapan turistler, aldıkları ürünleri kendi ülkelerine 3 katı fiyata satıyorlar.

askerler-tahliye-edildi-yunan-turist-tekrar-edirneye-akti_7186_dhaphoto1.jpg

Özellikle cuma günleri kurulan ve 'sosyete pazarı' olarak bilinen Ulus Pazarı, alışveriş merkezleri ile kentin çarşısı Yunan turistlerin alışveriş yapmaya başlaması nedeniyle hareketlendi.

askerler-tahliye-edildi-yunan-turist-tekrar-edirneye-akti_7186_dhaphoto3.jpg

Sabah erken saatlerde Edirne'ye otobüslerle gelen Bulgar ve Yunan turistler, gün boyu kenti gezip, alışveriş yaptıktan sonra akşam saatlerinde yeniden ülkelerine dönüyor. Özel araçlarıyla gelenler ise özellikle Bostanpazarı Mahallesi'nde kurulu olan ve temizlik ürünleri satan dükkanlardan ve halk pazarlarında alışveriş yapıyor. Turistler, kentte tekstil ürünlerinden, mobilyaya kadar çok çeşitli alışveriş yapıyor. Edirne'de cuma günleri kurulan ve 'Sosyete Pazarı' olarak bilinen halk pazarı, yurt dışından gelenlerin en gözde alışveriş noktası. Pazardan toptan alışveriş yapan turistler ülkelerinde 3 katı fiyatına satıyor.

askerler-tahliye-edildi-yunan-turist-tekrar-edirneye-akti_7186_dhaphoto4.jpg

Halk pazarı esnafından Metin Reze, askerlerin tahliye olmasının ardından Yunanistan'dan yeniden turistlerin gelmeye başladığını ifade ederek, "Bu pazarın en büyük özelliği Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenlerin olması. Gelen yabancı turistlerin paraları bizden değerli durumda. Bu pazar onlara çok avantajlı geliyor. Yunanistan'dan gelenler askerlerin tutuklanmasının ardından kesildi. Askerlerin tahliyesinin ardından düzelmeye yeniden gelmeye başladı" dedi. Yunanistan'dan her hafta alışveriş için geldiğini söyleyen Maria isimli kadın ise, "Her hafta alışveriş için geliyoruz, fiyatlar burada çok güzel. Bugün çarşaf aldım, şimdi gezip bakacağım. Sonra da alışveriş yapacağım. Pazardan çok memnunuz" diye konuştu.

KİŞİ BAŞI 100 EURO HARCIYOR

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası verilerine göre Yunan ve Bulgar turistler kişi başı 50 ile 100 Euro arasında alışveriş yaparken, kur farkının artmasından dolayı aldıkları ürünlerde gelişti. Daha önce sadece pazardan alışveriş yapan turistler, tekstilden inşaat malzemelerine kadar çok çeşitli ürünler alıyor.

İlgili Haberler