Galatasaray, Marsilya'yı 4 golle devirerek gruptan çıkmayı garantiledi

Galatasaray, Marsilya'yı 4 golle devirerek gruptan çıkmayı garantiledi
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasında Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşılaştı. Galatasaray, maçtan 4-2 galip ayrılarak, gruptan çıkmayı garantiledi.

Galatasaray, UEFA  Avrupa Ligi E Grubu''nun 5. haftasında bugün Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşılaştı. Galatasaray, Marsilya''yı 4 golle devirerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Galatasaray''ın gollerini 12. dakikada Alexandru Cicaldau, 30. dakikada Duje Caleta-Car kendi kalesine, 64. dakikada Sofiane Feghouli ve 83. dakikada Ryan Babel attı.

Marsilya''nın gollerini ise, 68 ve 85''te Milik kaydetti.

Galatasaray bu sonuçla gruptan çıkmayı garantiledi.

MAÇIN AYRINTILARI

Nef Stadı''nda yapılan müsaakayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Tobias Stieler yönetti. Stieler''in yardımcılıklarını Eduard Beitinger ile Robert Kempter üstlendi. Müsabakanın 4. hakemi ise Florian Badstübner oldu. 

İLK 11''LER

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Kerem, Diagne

Marsilya: Pau Lopez, Car, Saliba, Peres, Gerson, Gueye, Kamara, Guendouzi, Dieng, Lirola, Milik

MAÇTAN DAKİKALAR

1'' Maçta ilk düdük geldi.

2'' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Pol Lirola ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

6'' Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Pape Gueye ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topuhiçbir takım arkadaşına temas etmiyor.

11'' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Sofiane Feghouli ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Mbaye Diagne altıpas önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

12'' Gool! Galatasaray Alexandru Cicaldau''nun golüyle öne geçti.

12'' Golün pasını veren oyuncu Sofiane Feghouli oluyor.

14'' Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Ahmadou Dieng ofsaytta kalıyor.

20'' Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Luan Peres uzak köşeye şutunu gönderiyor. Bu top direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Dönen topla buluşan Matteo Guendouzi kaleye şutunu gönderiyor ancak savunma oyuncularımıza çarpan bu top kornere gidiyor.

23'' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Pol Lirola ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Ahmadou Dieng kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalecimiz Fernando Muslera''nın kontrolünde kalıyor.

29'' Sağ kanattan kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Alexandru Cicaldau ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu orta etkisiz oluyor ve tehlikeli bölgeden uzaklaştırılyıor.

30'' GOOOOLLLL!!! Galatasaray, Duje Caleta-Car''ın kendi kalesine attığı golle skoru 2-0''a taşıyor.

32'' Ceza sahası dışı sol çaprazda topla ilerleyen Pape Gueyekaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalecimiz Fernando Muslera''nın kontrolünde kalıyor.

36'' Alexandru Cicaldau ve Pape Gueye girdiği ikili tartışma ve temasın sonrasında hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

37'' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Matteo Guendouzi ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Ahmadou Dieng kafa vuruşunu yapıyor. Bu topu kalecimiz Fernando Muslera uzanarak kornere tokatlıyor.

42'' Sol kanattan atılan orta oyunculardan sekip havalanıyor. Bu havalanan topu takip eden Ahmadou Dieng rövaşata deniyor ancak bu top kalecimiz Fernando Muslera için kolay bir pozisyon oluyor.

45'' İlk yarının sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45'' Ahmadou Dieng, DeAndre Yedlin''e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

45'' Hakem Tobias Stieler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Galatasaray 2-0''lık skor ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

46'' İkinci yarıya Marsilya başlıyor.

47'' Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Mbaye Diagne ofsaytta kalıyor.

51'' Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Alexandru Cicaldau çıkıyor ve yerini Olimpiu Morutan''a bırakıyor.

53'' Luan Peres, Sofiane Feghouli''ye yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

59'' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Pol Lirola ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu pozisyon etkisiz oluyor.

64'' GOOOOLLLL!!! Galatasaray, Sofiane Feghouli''nin golüyle skoru 3-0''a taşıyor.

64'' Golün pasını veren oyuncu Kerem Aktürkoğlu oluyor.

67'' Kerem Aktürkoğlu, Ahmadou Dieng''i ceza sahası içinde yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

68'' Penaltı atışı için topun başına Arkadiusz Milik geçiyor.

68'' Gol! Penaltı atışı için topun başına Arkadiusz Milik geçiyor. Kalecini sağına şutunu gönderiyor ancak bu topa uzanan Fernando Muslera penaltıyı kurtarıyor. Ters noktaya düşen topu takip eden Arkadiusz Milik şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Marsilya, Arkadiusz Milik''in golüyle skoru 3-1''e taşıyor.

70'' Hızlı gelişen atakta sağ kanatta açılan kaleciye çarpan topla buluşan Mbaye Diagne ceza sahası içine topla kat edip boş kaleye şutunu göndermek istiyor ancak araya giren Duje Caleta-Car bu topun ağlarla buluşmasını engelliyor.

71'' Savunma arkasına atılan pasa harekelenen Mbaye Diagne ofsaytta kalıyor.

74'' Savunma arkasaına atılan pasa hareketlenen Ahmadou Dieng ofsaytta kalıyor.

82'' Galatasaray ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Sofiane Feghouli çıkıyor ve yerini Christian Luyindama''ya bırakıyor.

82'' Galatasaray üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Kerem Aktürkoğlu çıkıyor ve yerini Ryan Babel''e bırakıyor.

83'' GOOOOLLLL!!! Orta alandan Marcao''nun attığı uzun topa hareketlenen Ryan Babel ceza sahası içinde bu topu kontrol ediyor ve şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Ryan Babel''in golüyle skoru 4-1''e taşıyor.

85'' GOL! Marsilya, Arkadiusz Milik''in golüyle skoru 4-2''ye taşıyor.

86'' Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Matteo Guendouzi ceza sahası dışından kaleye sert bir şut gönderiyor ancak bu top kalecimiz Fernando Muslera''nın kontrolünde kalıyor.

89'' Arkadiusz Milik, Taylan Antalyalı''ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'' Maçın sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90'' Galatasaray beşinci ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Berkan Kutlu çıkıyor ve yerini Bartuğ Elmaz''a bırakıyor.

90'' Maçta son düdük geldi. Galatasaray, Fransız temsilcisini 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

İlgili Haberler