UEFA'dan asker selam kararı

UEFA'dan asker selam kararı
UEFA, A Milli Takımımızın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde verdiği asker selamına herhangi bir yaptırım verilmediğini açıkladı.

UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde verdiği asker selamına ilişkin soruşturmayı tamamladı, UEFA, A Milli Takımı'nın asker selamına ilişkin başlattığı soruşturma neticesinde herhangi bir ceza tayinine yer olmadığını belirtti.

TFF 1’inci Başkanvekili Servet Yardımcı, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada "Asker selamıyla ilgili herhangi bir ceza söz konusu değil. UEFA sadece tribün olaylarıyla ilgili TFF’ye 50 bin Euro para cezası verdi" şeklinde konuştu.

UEFA, Türkiye’nin Fransa ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada asker selamı ile yaptığı gol sevinci hakkında soruşturma başlatmıştı. UEFA’dan yapılan açıklamada, A Milli Takım’da forma giyen futbolcuların 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Arnavutluk ve Fransa ile oynadıkları maçlarda olası siyasi provokasyon içeren davranışlar sergilediği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilmişti.