UEFA'dan Fenerbahçelileri sevindirecek karar

UEFA'dan Fenerbahçelileri sevindirecek karar
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, korona virüs pandemi nedeniyle zor günler yaşayan kulüpleri sevindirecek bir karara imza attı. Buna göre, gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılma şartlarında, ekonomik ölçütler için esneklik sağlanacak.

Fenerbahçelileri sevindirecek karar

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemi özellikle futbol piyasasını ciddi anlamda etkilemişti. Türkiye'deki kulüpler arasında mali zorluklar yaşayanlardan biri olan Fenerbahçe, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği tarafından alınan kararla birlikte rahat bir nefes aldı. 

Milliyet'in haberine göre; UEFA’dan önceki gün çıkan, ‘kulüp lisans koşullarının gelecek sezon için askıya alınması ve finansal fair play konularındaki esneklik’ kararları sonrası sarı-lacivertliler rahatladı. Henüz bir ay önce başkan Ali Koç ve yöneticiler, 31 Mart’taki kulüp lisans koşullarıyla ilgili kara kara düşünüyordu. Özellikle bütçenin denkleşmesi ve finansal fair play kurallarına uyma zorunluluğu nedeniyle adeta ekonomik bir mücadele veriliyordu.

ŞANSI KAÇIRMAK İSTEMİYORLAR 

Ancak koronavirüs sebebiyle tüm dünyada yaşanan olağanüstü koşullar sonrası UEFA’dan esneklik kararı geldi. Gelecek sezon yani 2020-21 sezonu için Avrupa kupalarına herhangi bir kriter olmadan katılım fırsatını bulan Fenerbahçe, bu şansı kaçırmak istemiyor. 

HEDEF İLK 5'E GİREBİLMEK 

Şu an ligde 7. sırada olan Fenerbahçe’nin en azından ilk 5’i zorlaması önem taşıyor. Ayrıca Türkiye Kupası’nda yarı finalde Trabzonspor’la 2-1’lik yenilginin rövanşında karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, kupayı kazanarak da doğrudan Avrupa Ligi gruplarına katılım hakkını arayacak. Lisans koşullarının askıya alınmasıyla transfer çalışmaları ve teknik direktör arayışlarındaki maddi konularda da bir nebze rahat hareket etme imkanı doğacak.