Uğur'un 'tehdit edildim' sözlerine Cumhurbaşkanlığı'ndan cevap

Uğur'un 'tehdit edildim' sözlerine Cumhurbaşkanlığı'ndan cevap
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AKP'de istifası istenen ve partiden de ayrıldığını açıklayarak istifa eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un 'tehdit edildim' sözleri hakkında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basun mensuplarıyla bir araya geldi, gündeme dair konuları yorumladı. 

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Kalın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tehdit iddiaları ile ilgili bir soruya "Böyle bir şey var ise bunun olması kabul edilemez. Bunun AK Parti siyaseti ile bağdaştırılması mümkün olamaz. Genel Merkez bunun araştırılması için gidecektir" diyerek cevap verdi.

BÜLENT TEZCAN'IN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın açıklamalarına da değinen Kalın konuşmasını şöyle sürdürdü: "CHP'li vekil Tezcan'ın yaptığı açıklamayla ilgili biz hukuki yolları harekete geçirdik, suç duyurusunda bulunduk. Öncelikle şunu söyleyeyim; diktatör gibi ifadeler ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Siyaseti tüketenlerin siyaset alanı açma çabasıdır. Ayrıca milletin iradesine hakarettir. Bu ülkede o cumhurbaşkanına oy vermiş insanlara hakarettir. Devletin başındaki lidere bu tür yakıştırmalar yapamazsınız. Bu tür söylemlerin ne amaçla tedavüle sokulduğunu biz çok iyi biliyoruz. Buradan çağrımız bu tür seviyesiz ifadelerden muhalefetin de kaçınmasıdır. "

İlgili Haberler