Ukrayna, gönüllü hacker ordusu için Telegram grubu açtı!

Ukrayna, gönüllü hacker ordusu için Telegram grubu açtı!
Ukrayna Başbakanı Mykhailo Fedorov, gönüllü hacker ordusu oluşturduklarını söyledi. Katılmak isteyenler için de Telegram grup linki paylaştı.

Telegram linki paylaşıltı

 Geçtiğimiz bir hafta boyunca Rus saldırılarına karşı direnen Ukrayna, yardım çağrısına pek çok ülke ve şirketten direkt olarak destek buldu. Apple’dan Google’a, PayPal’dan Facebook’a kadar çoğu teknoloji devi bu çağrıya yanıt vererek Rusya ambargosuna katıldı.

Fakat dijital ortamda asıl destek, Anonymous isimli hacker grubunun Ruslara karşı harekete geçmesiyle birlikte geldi. Bunun üzerine ShiftDelete''in haberine göre Ukrayna Başbakanı Mykhailo Fedorov, gönüllü hacker ordusu oluşturmak için Telegram grubu açtıklarını duyurdu.

Ukrayna Başbakanı, gönüllü hacker ordusu için Telegram linki paylaştı

Rusya karşısında kolay lokma olmayacağını geçtiğimiz günler içerisinde belli eden Ukrayna, kendi ülkesindeki savaşı Rus tarafına taşımak istiyor. Fakat kendi içerisinde adeta bir kurtuluş savaşı verdiği bu günlerde, fiziksel olarak bunu yapamayacağı için, siber saldırılar ile gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Dolayısıyla Rus işletmelerine, bankalarına ve devlet kurumlarına karşı siber saldırılar başlatmak için bilgisayar korsanlarına yani hackerlara ihtiyacı var. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde Anonymous tarafından direkt olarak destek almış olsa da aralarında organik bir bağ bulunmuyor.

Bu sebeple Ukrayna, kendi gönüllü hacker ordusunu oluşturmak istediğini ortaya koydu. Bunu da Telegram üzerinden açtığı bir grup sayesinde gerçekleştirmek istiyor. Ukrayna Başbakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kendi tabiriyle IT yani bilişim ordusuna katılmak isteyenler için bir Telegram linki paylaştı.

Ayrıca Fedorov, atmış olduğu tweet’te şunları söyledi:

Bir BT (Bilişim Teknolojileri) ordusu yaratıyoruz. Dijital yeteneklere ihtiyacımız var. Tüm operasyonel görevler burada verilecektir. https://t.me/itarmyofurraine. Herkes için görevler olacak. Siber cephede savaşmaya devam ediyoruz. İlk görev, siber uzmanlar için kanalda.

Linki paylaşılan Telegram grubunda şu anda 200 bine yakın kişi bulunuyor. Paylaşılan ilk görev ise 30’dan fazla Rus bankası, şirketi ve devlet kurumuna saldırı gerçekleştirilmesi yönündeydi. Özel hedefler arasında petrol ve gaz şirketi Lukoil ile Yandex olduğu, bankalar içerisinde de Sberbank, VTB ve Gazprombank’ın hedef gösteriliyor. Devlet kurumlarındaysa Kremlin ve Savunma Bakanlığı yer alıyor.