Ukrayna Başkanı Zelenski’den Microsoft’a çağrı!

Ukrayna Başkanı Zelenski’den Microsoft’a çağrı!
Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenski, aralarında Microsoft'un da bulunduğu pek çok şirkete savaşı durdurun çağrısı yaptı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ediyor. Bir taraftan Rus birliklerini engellemeye çalışan Ukrayna, bir yandan da dünyaya destek çağrısı yapmaya devam ediyor. Pek çok ülkenin ve şirketin cevap verdiği bu çağrılara bir yenisi daha eklendi.

ShiftDelete''de yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile Microsoft, Oracle ve SAP’a seslendi. İşte ayrıntılar…

Volodimir Zelenski: Microsoft, Oracle ve SAP kanlı Rus saldırılarını desteklemeyi bırakmalı

Silahlı çatışmada tek başına mücadele den Ukrayna, en büyük desteği Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve ambargolarda görüyor. Şu ana kadar aralarında Apple, Sony ve Samsung‘un da bulunduğu pek çok şirket, ülkedeki faaliyetlerini geçici süreyle durdurdu. Ancak herkes bu ambargoya dahil olmadı.

Microsoft’un da aralarında bulunduğu birkaç şirket, konuyla ilgili sessizliğini korudu. Son olarak bu konuda bir hamle yapan isim ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski oldu. Twitter’dan bir açıklana yapan Zelenski, şu ifadeleri kullandı:

Artık ‘yarım’ kararlar veya ‘yarı uyarılar’ olamaz! Sadece siyah ve beyaz, iyi ya da kötü var! Ya barıştan yanasınız ya da Ukraynalı çocukları ve kadınları öldürmesi için kanlı Rusya’yı destekliyorsunuz. @Microsoft @Oracle @SAP , Rusya’dan çekilin, savaşı durdurun!

Konuyla ilgili söz konusu şirketlerin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusuyken, Rusya’nın tepkisinin de sert olması bekleniyor. Hali hazırda korsan yazılım kullanımını yasal hale getirmeyi planlayan şirket, şimdi de ambargoya dahil olan şirketlerin ülkedeki varlıklarına el koyma hazırlığında.

İlgili Haberler