Ukrayna ordusunun basın sözcüsünün gece hayatı ülkeyi ayağa kaldırdı. Ülkesi savaşta o alemlerde

Ukrayna ordusunun basın sözcüsünün gece hayatı ülkeyi ayağa kaldırdı. Ülkesi savaşta o alemlerde
Ukrayna ordusunun basın sözcüsü Ivanna Platovska, ülkesi savaştayken yaşadığı gece hayatıyla gündem oldu. Odessa ve Paris'te gece hayatı yaşadığı görüntüleri paylaşan Platovska, büyük tepki topladı.

Ukrayna ordusunun basın sözcüsü Ivanna Platovska, Odessa ve Paris''te gece hayatı yaşadığı görüntüleri yayımladı. Ukrayna halkı ise "Gelen yardımlarla gününü gün ediyor, bu ne rezalet" diyerek tepki gösterdi.

Rusya ile devam eden savaş nedeniyle büyük bir yıkıma uğrayan Ukrayna, zararın milyarları aştığını ve yeniden inşa için en az 1 trilyon dolar gerektiğini söyledi.

Ukrayna’nın savaş boyunca 100 bin askeri ve 30 bin sivili hayatını kaybetti. Milyonlara insan evini terk etti, 7 milyon Ukraynalı Batı’da ve Rusya’da mülteci konumuna düştü.

Ukrayna’nın yaşadığı yıkım, savaş ve insanlık dramı devam ederken, bir devlet yetkilisinin paylaştığı gece hayatı görüntüleri tepki çekti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Bölgesi basın sözcüsü Ivanna Platovska, Odessa’da bir gece kulübünde eğlenirken çektiği videoyu sosyal medyada yayınladı.

Ivanna Platovska, daha sonra yılbaşında Paris’te poz verdi, Eyfel Kulesi önünde gece çekilen fotoğraflarını paylaştı.

Ukrayna’nın yüzde 30’u işsiz ve yüzde 70’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor.  

Ukrayna vatandaşları, “Ülke savaşta, Ivanna ise Batı’dan gelen yardımlarla gününü gün ediyor. Bu ne rezalet?” dedi, Ivanna Platovska’nın görevden alınmasını talep etti.

Ivanna Platovska ise henüz bir açıklama yapmadı.

ZELENSKI’NIN EŞİNİN LÜKS ALIVERİŞİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska, aralık ayında Paris’i ziyaret etti.

Zelenska, Paris seyahati esnasında tam 40 bin dolarlık çanta ve kıyafet alışverişi yaptı.

Ukraynalılar, savaş esnasında “savruk bir hayat yaşayan” Zelenska’yı eleştirdi.

First Lady Olena Zelenska, daha önce “Eğer Avrupa Birliği''ne gireceksek, halkımız elektrik ve su kesintilerine 2-3 yıl dayanabilir” demişti.

İlgili Haberler