Ukrayna televizyonu hacklendi! Sahte mesajlar yayınlanıyor

Ukrayna televizyonu hacklendi! Sahte mesajlar yayınlanıyor
Rus hackerlar bu defa Ukrayna televizyonu ile uğraşıyor. Bir televizyon kanalı hacklendi ve kanaldan sahte açıklamalar yayınlandı.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta ordunun gücü bir yana, algı operasyonları da büyük önem taşıyor. Hem halkın kışkırtılması, hem de ordunun moralinin zayıflatılması için Rusya merkezli grupların sıkça siber saldırılarda bulunduğunu gördük. Bu defa yapılan saldırı, Ukrayna’daki televizyon istasyonunu hedef aldı. Hacklenen TV kanalları, Zelensky’nin teslim olduğu yönünde yalan haberler yayınlıyor.

Ukrayna televizyonu, Rusya provokasyonunu yayınlıyor

ShiftDelete''de yer alan habere göre; sosyal medya şirketleri, Rusya merkezli basın kuruluşlarının ve kişilerin bilgi kirliliği yaratmaması için sıkı önlemler almıştı. Hatta şu an çoğu sosyal medya platformu Rusya’da yasaklı durumda. Savaşın en önemli alt başlıklarından biri olan bilgi kirliliği, Rus hackerlar tarafından idare ediliyor. Ukrayna’daki TV istasyonunun hacklenmesiyle bazı kanallarda Zelensky teslim olmayı kabul etmiş gibi yayınlar yapılıyor.

Sahte duyurunun gerçekleştiği kanallardan biri olan Ukraina 24, Facebook paylaşımıyla yapılan yayının hackerlar tarafından gerçekleştiğini açıkladı. Rusya tarafından ise saldırıya dair bir üstlenme açıklaması gelmedi.

Daha önce de bir TV yayın kulesinin Rusya tarafından vurulduğunu sizlerle paylaşmıştık. Medyayı hedef alan bu tip saldırılar, halk direnişinin ve askerin moralini doğrudan etkiliyor. Geleneksel medya rahatlıkla hedeflenebildiği için Ukrayna halkı daha çok sosyal medyadan gelen haberlere odaklanmış durumda.