Ülkücü şehit Mustafa Erol'un hikayesi

Ülkücü şehit Mustafa Erol'un hikayesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ülkücü Mustafa Erol’un katili Ozan Ceyhun’u Viyana Büyükelçisi olarak ataması Milliyetçi camiadan büyük tepki gördü. Akıllara ise, Ceyhun’un katlettiği Ülkücü Mustafa Erol’un hikâyesi geldi…

Ülkücü Mustafa Erol’un katili Ozan Ceyhun’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi olarak atanması, milliyetçi camiada tepki ile karşılandı. Gerçekleşen atama, cenazesi para bulunamadığı için tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak taşınmasıyla Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in hafızasına kazınan bir tabloya dönüşen Mustafa Erol’un şehit olduğu saldırıyı akıllara getirdi.

KARDA CENAZE YÜRÜYÜŞÜNÜN HİKÂYESİ

1977 senesinin 1 Mart’ı... İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Mustafa Erol, bazı arkadaşları ile birlikte eğitimini sürdürmesinin yanında aynı zamanda “Halkalı Yem Sanayiinde” çalışmaktadır.

Adana Öğrenci Yurdu’nun 3. katında bulunan 6 nolu odasında Kerküklü iki ülkücü ve Sami Selçuk isimli Siirtli bir ülküdaşıyla aynı odada kalan Mustafa Erol, Halkalı Yem Sanayiinde 5-6 gün sonra yapılacak olan grev oylamasında alacakları tavrı nedeniyle hedef haline gelmiştir.

ertibmawkaeueaq.jpg

Saldırganlar, sabah ezanı vaktinde Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nun 6 nolu odasına bomba atmış ve bu saldırı sonucunda Mustafa Erol şehit olmuştur. Aynı odada kalan Sami Selçuk ise bombanın parça tesiri ile sağ el baş parmağından ve göğsünden hafif yaralanmıştır.

Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nun 3. katında bulunan 5 ve 6 nolu odalar saldırganların önceden belirlediği, çoğunlukla öğrenci işçi olan ülkücülerin kaldığı odalardır. Saldırgan Ozan Ceyhun, kendi yaptığı bombayı 3. kata fırlatabilmek için Adana Yurdu karşısında park etmiş bir minübüsün üzerine çıkarak bombayı fırlattığı inceleme sonunda anlaşılmıştır. Polis olay yerine geldiğinde karların içerisinde 400-500 adet boş kovan toplamıştır. Çünkü bomba patlamasından sonra yurt binası camlar hedef alınarak uzun bir süre taranmıştır.

Dondurucu soğuk, lapa lapa yağan karın altında İstanbul'da çeşitli yurtlarda kalan ülkücüler toplanmış, cenaze adli tıp incelemesinden sonra Muratpaşa Camisine getirilmiştir. Ülkücülerin başucu resmi olan “karda cenaze yürüyüşü” fotoğrafı, şehit Mustafa Erol’un Muratpaşa Camii önünde cenazesinin taşındığı sırada çekilmiştir…

HAFIZALARA KAZINAN FOTOĞRAFIN SORUMLUSU: OZAN CEYHUN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun, 1977’de Ülkücü Mustafa Erol’un şehit olduğu saldırının planlayıcılarından biriydi. Bombayı bizzat kendisi hazırlayan Ceyhun, Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nun 3. katına fırlatmıştı.

ozan-ceyhun-671.jpg

Ülkücü Mustafa Erol'un katili Ozan Ceyhun

Saldırının ardından yakalanmayan ve hakkında idam cezasını öngören iddianamenin hazırlanmasının ardından Almanya’ya kaçan Ceyhun’un davası zaman aşımından düştü.

SÖZDE ERMENİ TASARISININ MİMARI

Olaydan sonra kaçtığı Almanya’da Alman vatandaşlığına geçen Ceyhun, 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda görev aldı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni tasarısı"nı hazırladı.

AKP'DEN ADAY OLDU VE BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANDI

Ceyhun, 2002 yılında Türkiye'ye dönerken, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den İzmir 1. Bölge, 5. Sıradan milletvekili adayı oldu. Ceyhun milletvekili seçilemezken, Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun'u Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçisi olarak atadı. Ceyhun'un ikinci evliliğinde nikah şahitliğini de Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

ertinjdwkaaw5bw.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ozan Ceyhun'un ikinci evliliğinde nikah şahidi olmuştu...

İlgili Haberler