"Ülkücüler tasfiye ediliyor" iddiasına İYİ Parti’den sert cevap

"Ülkücüler tasfiye ediliyor" iddiasına İYİ Parti’den sert cevap
İYİ Parti 4. Olağan Kurultayı’nın ardından ortaya atılan ‘Ülkücüler tasfiye ediliyor’ iddialarına İYİ Partili Cihan Paçacı ve Yavuz Ağıralioğlu’ndan cevap geldi.

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı geçtiğimiz hafta sonu büyük bir demokrasi örneği ile gerçekleştirilirken, partinin Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu da delegelerin iradesi ile yeniden seçildi.

Kurultayın ardından ortaya atılan ‘Ülkücüler tasfiye ediliyor’ iddialarına ise cevap İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’ndan geldi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Paçacı, “Milliyetçi bir tabanda, merkeze yakın bir yerde konumlandık. Milletin tamamını kucaklayacak konumdayız. ‘Ülkücülerin partiden tasfiye edildiği, edileceği’ yönündeki iddialar kasıtlıdır” ifadelerini kullandı.

“BİZ HERKESİN PARTİSİYİZ”

“İYİ Parti, sadece ülkücülerin partisi değildir. Ülkücülerin de partisidir” diyerek iddialara tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin partisi olacağız. 82 milyonu bir ve beraber edecek bir vizyon ortaya koyacağız. ‘İYİ Parti sadece ülkücülerin partisidir’ cümlesi, siyasetin kucaklayıcı yapısına uygun değil. İYİ Parti, sadece ülkücülerin partisi değildir. Ülkücülerin de partisidir. MHP kongre sürecinden itibaren, enerji veren ana omurga ve taşıyıcı kadro ülkücülerdir. Ama biz, herkesin partisiyiz. Bu açıdan, seçmeni kategorize etmeyi de doğru bulmuyoruz. Seçmen seçmendir. İYİ Parti'nin mesuliyeti de 82 milyonu kucaklayacak bir siyasal dille yürümektir. Yeni bir siyasal dil geliştireceğiz. Seçmeni tasnif etmek ve ona göre kalıplara sokmak Türkiye'ye kötülüktür. Sağ seçmen, sol seçmen, Alevi seçmen, Sünni seçmen, yoktur. Seçmen seçmendir. Türkiye tasavvurumuzu seçmene göstereceğiz, seçmen de ona göre tercihini belirleyecek.”

İlgili Haberler