Sınır komşumuz İran'da nükleer sızıntı var. Korkulan oldu dünya diken üstünde İsrail ordusu, İran'a düzenledikleri saldırılarda ülkenin en büyük nükleer tesisi Natanz'ın yanı sıra İsfahan'daki nükleer tesislerini de vurdu. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Natanz Nükleer Tesisi'nde radyasyon ve kimyasal sızıntı olduğunu açıkladı.
Avrupa’nın en büyük nükleer santralinde yangın! İki ülke birbirini suçluyor Ukrayna’nın saldırısı sonucu Zaporijya Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) soğutma sisteminde yangın çıktığı, ancak santralin faaliyetine ilişkin herhangi bir tehlikenin bulunmadığı bildirildi.
Türkmenistan ile IAEA işbirliği genişliyor Türkmenistan ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) işbirliğini genişletmek için çalışıyor. Türkmenistan Devlet Haber Ajansı'nın geçtiği haberine göre Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Rashid Meredov, Bakanlar Kurulu toplantısında bunu bildirdi.
OpenAI CEO'su Altman'dan yapay zeka uyarısı OpenAI'ın Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde yapay zekaya dair açıklamada bulundu.
UAEA duyurdu: Fukuşima'dan tahliye edilen sudaki trityum seviyesi operasyonel sınırların altında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nden boşaltılan radyoaktif atık sudaki trityum seviyesinin "operasyonel sınırların çok daha altında" olduğunu bildirdi.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile İran anlaştı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve İran, çözüme kavuşturulmayan konuların sonuçlandırılması için iş birliği ile diyaloğun güçlendirilmesi hususunda anlaşmaya vardı.
UAEA ile İran arasında uzlaşma sağlandı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İranlı yetkililerle yaptığı görüşmede geçici uzlaşı sağlandığını, Ajansın bu ülkedeki temel doğrulama ve izleme faaliyetlerini 3 ay daha sınırsız sürdüreceğini söyledi.
Dünya diken üstünde. Üretimine başlandı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) denetçileri, İran’ın uranyum metali üretmeye başladığını doğruladı. İran, 13 Ocak'ta nükleer silah üretiminde de kullanılan uranyum metali üretimi için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Nükleer anlaşmanın tarafları Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'ın yüzde 20 saflıkta uranyum zenginleştirmesinden ve uranyum metali üretmesinden "derin endişe" duyduklarını bildirmişti.
İran'la ilgili flaş açıklama Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, İran’ın uranyum metali üretmeye başladığını doğruladı. İsfahan’daki tesislerde az miktarda da olsa uranyum metali üretildiği belirtildi.
Birleşmiş Milletler’den Kuzey Kore açıklaması Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Kuzey Kore’nin nikleer silahlardan arınması için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını açıkladı.