Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı
Bu yıl 12. si düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali divan şiirlerinin tablolara yansıdığı "Bercesteler" isimli sergiyle Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan festival direktörü şair ve yazar Adnan Özer, festivalin 12. yılına gelinmiş olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

İstanbul'un birçok tarihi, sosyal, kültürel ve akademik mekanında sözü ve şiiri yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Özer, "İstanbul'a dünyanın dört bir yanından şiir geldi, şairler geldi. Yine buradan da dünyanın dört bir yanına bizim şiirlerimiz, sözümüz ve şairlerimiz gitti" diye konuştu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Prof. Dr. Handan İnci ise festivalin 12 yıl boyunca devam ettiğini anımsatarak, "Bu toprakların en eski sanatı şiirse bence çok geç bile kalmışı." dedi.

Şiirin edebiyattan üstün olduğunu savunan İnci, MSGSÜ ile festivalin işbirliğinden mutluluk duyduklarını ve gelecek senelerde de mekanlarını açabileceklerini ifade etti.