Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi Süper Lig’in falına baktı. Şampiyon ve düşecek takımlar belli oldu

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi Süper Lig’in falına baktı. Şampiyon ve düşecek takımlar belli oldu
Süper Lig'de sezonun bitmesine 15 hafta kala kimin şampiyon olacağı heyecanla bekleniyor. Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Süper Lig'in istatistiklerine göre şampiyon adaylarını açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, Süper Lig'de bu sezon Beşiktaş'ın 84 puanla şampiyon olacağı öne sürülürken Galatasaray'ın averajla ikinci, Fenerbahçe'nin ise 81 puanla üçüncü olacağı iddia edildi.

Independent''tan Memhet Altunkılıç''ın haberine göre, CIES, Avrupa''nın beş büyük ligi ve Süper Lig''in istatistiklerine göre şampiyon adaylarını açıkladı. Belirlenen kıstaslara göre yapılan değerlendirmede, Beşiktaş 84 puanla ligi lider bitireceği öne sürüldü.

Araştırmada takımların liglerindeki istatistiklerinin, topa sahip olma, gol girişimi, rakip alandaki verimlilik gibi veriler ele alındı. Rapora göre Süper Lig''in 42. hafta sonunda zirvesini 84''er puanla Beşiktaş ile Galatasaray''ın paylaşacağı öne sürüldü.

Şu anda ligde 48 puanı bulunan ve bir maçı eksik olan Beşiktaş''ın sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceği, lider Galatasaray''ın ise 42. hafta sonunda averajla ikinci sırada yer alacağı öngörüldü.

SIRALAMA AÇIKLANDI

Geride kalan 25 haftayı 51 puanla tamamlayan Fenerbahçe''nin ise lig sonunda 81 puanda bitirerek üçüncü sırada olacağı aktarıldı. Bu sezon aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Aytemiz Alanyaspor''u 80 puanla 4. sırada gösteren raporda Trabzonspor, 70 puanla beşinci sırada yer aldı.

KÜME DÜŞEN DÜŞECEK TAKIMLARI DA AÇIKLADILAR

CIES''in araştırmasına göre, Süper Lig''de küme düşeceği öne sürülen takımlar ise Gençlerbirliği, Denizlispor, Ankaragücü ve Kayserispor oldu.