Ümit Dikbayır: Ethem Sancak'ın fabrikası devletin fabrikasından daha mı önemli?

Ümit Dikbayır: Ethem Sancak'ın fabrikası devletin fabrikasından daha mı önemli?
İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Tank Palet fabrikasını satılmasını eleştirerek “Hiç kimsenin değilse bile, o fabrika kurulsun diye dişinden tırnağından artırıp altınlarını bileziklerini masaya koyan ablalarımızın, annelerimizin ahı yakanızdan düşmeyecek” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM)devam eden bütçe görüşmeleri devam ediyor. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Afrin operasyonunda kullanılan obüslerin Sakarya’da bulunan Tank Palet Fabrikası’nda üretildiğini belirterek,” Afrin operasyonunun en önemli silahlarından obüs tanklarını da Tank Palet Fabrikası üretti, onlara mühimmat taşıyan POYRAZ araçlarını Tank Palet Fabrikası üretti. Oradaki ilk kaynağı da Cumhurbaşkanı attı. İktidar ve yandaşı kalemşörler, öyle şeyler söylüyor ki sanırsın Katarlı ortak firmanın sözcüleri. Fabrikayı değersizleştirmek için her türlü yalanı söylemekten geri durmuyorlar” ifadelerini kullandı.
 

Dikbayır, Tank Palet fabrikası kurulması için bir Sakaryalının arazisini bağışladığını belirterek,” Fabrika kurulsun diye Sakaryalı bir büyüğümüz arazisini bağışlamış, Sakarya halkından toplanan paralarla o fabrikanın içinde tesis kurulmuştur. Siz kimin malını kime satıyorsunuz, önce onu söyleyin!” ifadelerini kullandı.

Dikbayır’ın Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İktidar, 2019’da, savunmamız için ayırdığı paradan 17,5 milyar lirayı harcamıyor yani, yaklaşık 3 milyar dolar tasarruf ediyor. İşte, bam teli burası. Elinizin altında 3 milyar dolar var ve siz buna rağmen, stratejik fabrikamız Tank Paleti 50 milyon dolar bulamadığınız için götürüp Katar ortaklığı özel bir şirkete devrediyorsunuz. Yaptığınız bütçeyi doğru kullanamıyorsunuz, yapacağınız bütçeden de ümitlenmemizi bekliyorsunuz. Bu gerçek çırılçıplak ortadayken, biz söyleyince de bağırıp çağırıyorsunuz. Soru çok basit: Savunma bütçesinde harcamadığınız 3 milyar dolar varken, bu kadar önemli bir fabrikayı niye 50 milyon dolar için peşkeş çekiyorsunuz”

“BU ÜLKENİN EVLADI OLARAK ÜZÜLDÜM”
“‘Türk ordusunun stratejik fabrikası Tank Palet peşkeş çekildi’ dediğimizde iktidar sıraları ayağa kalkıyor, diyorlar ki: “Özelleştirilmedi, sadece işletme devri yapıldı.” Fıtrat öyle bir fıtrat ki 5 yandaş iş adamını milletten büyük görüp milletin menfaatinden kıymetli buluyorlar. İşte, dün akşam, Katarlılarla ortak olan iş adamı Ethem Sancak ekrandaydı, göbeğini kaşıya kaşıya Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine keyif bağışladı, keyif. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bu ülkenin bir evladı olarak yemin ediyorum üzüldüm, utandım."

“ETHEM SANCAK’IN FABRİKASI DEVLETİN FABRİKASINDAN DAHA MI ÖNEMLİ?”

“Şimdi, bu peşkeşi savunan Cumhur İttifakı’na soruyorum: Bir iş adamı olsanız, 50 milyon dolar yatırım yapacak diye 20 milyar dolarlık fabrikanızı bir başkasına devreder misiniz? Ben, Ethem Sancak’a sesleniyorum buradan: 20 milyar liralık bir fabrikasını 50 milyon liraya bize devretsin, doları attım, TL olarak, bakalım, devredecek mi?

Şimdi, soruyorum: Ethem Sancak’ın fabrikası bu devletin fabrikasından daha mı kıymetli? Samimiyetle cevap verin, buna gerçekten samimi bir cevap istiyorum"

"FABRİKAYI DEĞERSİZLEŞTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ YALANI SÖYLÜYORLAR"
“Afrin operasyonunun en önemli silahlarından obüs tanklarını da Tank Palet Fabrikası üretti, onlara mühimmat taşıyan POYRAZ araçlarını Tank Palet Fabrikası üretti. Oradaki ilk kaynağı da Cumhurbaşkanı attı. İktidar ve yandaşı kalemşörler, öyle şeyler söylüyor ki sanırsın Katarlı ortak firmanın sözcüleri. Fabrikayı değersizleştirmek için her türlü yalanı söylemekten geri durmuyorlar. İşçilere ve mühendislere vefasızlık, nankörlük yapıyorsunuz. Bakın, o insanlar çok üzülüyor, yazık ediyorsunuz. Bu konudaki en önemli noktalardan biri de şu: ALTAY tanklarının üretim ihalesine Türkiye’nin iki büyük firması daha girdi. Peki, o ihalenin şartnamesinde, ALTAY tanklarının üretimi için Tank Palet Fabrikasının tahsis edileceği bilgisi var mıydı? Hayır, yoktu; asla yoktu. Eğer bilselerdi, onlar da ona göre fiyat verirdi. Saçma sapan bir ihale yaptınız. Şimdi ben soruyorum: Fabrika bizim, mühendisler bizim, işçiler bizim, makineler bizim ama Katar ortaklı bir firma orada tank yapacak ve bize satacak…”

“SİZ KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ”
“Bakın beyler, bu fotoğrafa iyi bakın, bu fotoğraf 1974 yılında, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’nda, orada kalan tankımız. Bugün küçümsediğiniz Tank Palet, kahraman ordumuzun yavru vatanda karşılaştığı sorunların sonucudur, bu yüzden kurulmuştur. Fabrika kurulsun diye Sakaryalı bir büyüğümüz arazisini bağışlamış, Sakarya halkından toplanan paralarla o fabrikanın içinde tesis kurulmuştur. Siz kimin malını kime satıyorsunuz, önce onu söyleyin!

“ABLALARIMIZIN, ANNELERİMİZN AHI YAKANIZDAN DÜŞMEYECEK”
Hiç kimsenin değilse bile, o fabrika kurulsun diye dişinden tırnağından artırıp altınlarını bileziklerini masaya koyan ablalarımızın, annelerimizin ahı yakanızdan düşmeyecek. Cumhurbaşkanına buradan sesleniyorum: Bu işten vazgeçin. Aslında çok acı günler yaşıyoruz. Tank palete 50 milyon dolar bulamıyorlar ama simitçinin 500 milyon dolarlık borcunu tak diye milletin sırtına yüklüyorlar. Ben de dâhil aklı başında herkes Tank Paletin sözleşmesini soruyor. “500 milyon dolarlık uçak hediye edilecektir.” mi yazıyor o sözleşmede? Yoksa “Erdoğan’ı gördükçe aşık oldum. Böyle bir ilahi aşk. Ona her şeyim feda olsun.” diyen iş adamının sözleri mi?