Ümit Milli Takımı Avrupa Şampiyonu yapan Serpil Hamdi Tüzün, maç günü Piontek'i rol çalmaya gönderen kişiyi açıklamıştı

Ümit Milli Takımı Avrupa Şampiyonu yapan Serpil Hamdi Tüzün, maç günü Piontek'i rol çalmaya gönderen kişiyi açıklamıştı
Ümit Milli Takım ile efsane işlere imza atan Serpil Hamdi Tüzün, kendisine yapılan saygısızlığı 2014 yılında açıklamıştı.

Genç Milli Takımı''nın en başarılı dönemini yaşatan efsane isim Serpil Hamdi Tüzün''ün, 2014 yılında Mehmet Ayan''ın sunduğu Kültür Fizik programında anlattıkları yeniden gündem oldu. Tüzün, kendisinden rol çalmaya gelen Piontek''i maç günü oraya gönderen kişiyi açıklamıştı.

Tüzün programda, 22 Ağustos 1992 yılında Norveç ile oynanacak Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından birinden önce, o dönem A Milli Futbol Takımı''nın teknik direktörlüğünü yapan Sepp Piontek''in genç milli takım oyuncularına taktik vererek "rol çalmaya" çalıştığını söyledi.

Eski teknik direktör Serpil Hamdi Tüzün, o gün Piontek''i taktik vermeye gönderenin ise başka biri olduğunu söyledi.

PIONTEK''İN YARDIMCILIĞINI FATİH TERİM YAPIYORDU

Sunucu Mehmet Ayan gönderen kişinin ismini öğrenmekte ısrar edince, Tüzün''den "Piontek''i oraya gönderen Fatih hocadır" cevabını aldı. Fatih Terim o dönemde Piontek''in yardımcılığını yapan isimdi.

Soruyu hararetle soran Mehmet Ayan''ın cevabı aldıktan sonraki suskunluğu ise dikkat çekti.

GENÇ MİLLİ TAKIMIYLA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMIŞTI

 Altyapıya büyük önem veren Tüzün, 1992 yılında 18 yaş altı Avrupa şampiyonası altın madalyası, 1993''te Avrupa ikinciliği ve 1994 yılında 16 yaş altı Avrupa şampiyonası altın madalyası alarak Türkiye milli gençlik futbol takımı için gençlik antrenörü olarak çalıştı.

HOCALARIN HOCASI SERPİL HAMDİ TÜZÜN KİMDİR?

1939 yılında İstanbul’da doğan Tüzün, futbola 1953 yılında Bağlarbaşı Kulübü’nde başladı ve 15 yıl süreyle bu takıma hizmet etti. Yeşil sahalarla birlikteliğini Beşiktaş’ta antrenörlük yaparak sürdüren Tüzün, yurtiçi ve dışında çeşitli kurslara katıldı. Antalyaspor, Sivasspor ve Beşiktaş’ta teknik direktör olarak görev yaptı.

Alt yapıya büyük önem veren Tüzün, 1992-93 sezonunda Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanan Genç Milli Takım’ın teknik direktörlüğünü de yaptı.