Soylu'nun ağır sözlerinin ardından bakanlığa yürüyen Ümit Özdağ karşılaşsaydı ne yapacaktı

Soylu'nun ağır sözlerinin ardından bakanlığa yürüyen Ümit Özdağ karşılaşsaydı ne yapacaktı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine ve ailesine ağır sözlerle sarf etmesinin ardından başlayan gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün konuk olduğu bir televizyon programında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı hedef almış “hayvandan aşağı” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bakan Soylu, “Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlar birilerinin çocuğu olmuşlar, bunlar Türkiye’nin çocukları değildir. Bunlar Soros gibilerin çocukları olmuşlar” demişti.

"ERKEKSEN ORADA BEKLE"

Özdağ, dün gece bu sözlerin ardından canlı yayına bağlanmasını kabul etmeyen Soylu’ya seslenerek “Ben yarın İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle. O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11.00’de. Erkeksen orada bekle” demişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerilimin üzerine Özdağ, TBMM’nin Dikmen Kapısı önünden İçişleri Bakanlığı’na yürümek isterken polis engeliyle karşılaştı.

Özdağ, "Beni göz altına mı alacaksınız?" diyerek müdahaleye tepki gösterdi.

Bakanlığa yürüyemeyen Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde bir basın açıklaması yaparak İçişleri Bakanı Soylu''ya seslendi.

Özdağ burada yaptığı açıklamada, “Polis arkadaşlarının arkasına saklanma bunlar Türk milletinin çocukları bunların çoğu benim öğrencim sen don lastiği satarken ben akademide ders veriyordum. Görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın bunu sen de biliyorsun. Bundan sonra bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek ya sen özür dilersin ya da sonuna kadar devam edecek. Süleyman Soylu’nun bir korkak olduğunu bütün Türkiye gördü bütün dünya gördü.” dedi.

Özdağ son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerginliğe ilişkin Halk Tv''de açıklamalarda bulundu.

“KARŞILAŞSANIZ NE OLURDU?”

Gazeteci Seda Selek''in “İçişleri Bakanlığı''na gittiğiniz, peki orada Soylu ile karşılaşsanız ne olurdu?” sorusuna Ümit Özdağ şu cümleleri kullandı:

“Buna şöyle yanıt vereyim: Soylu biraz daha merakta kalsın. Bir gün ben ve Soylu elbette karşılaşacağız. Ne benim yanımda ne de onun yanında polis olmayacak. O zaman göreceksiniz ne olacağını. Bu siyasi bir mesele olmaktan çıkmıştır. Çünkü o beni ve ailemi hedef almıştır.”

İlgili Haberler