Ümitcan Uygun'a hapis cezası

Ümitcan Uygun'a hapis cezası
Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’nun ölümü ile ilgili yargılandığı davada ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’nun ölümü hakkında yargılandığı davada ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezası aldı.

Esra Hankulu''nun cansız bedeni, 2021 yılında 5 Ağustos günü  Ankara''nın Mamak ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinde bulundu.

Hankulu ile geceyi evde geçiren arkadaşları Dilan Civelek ve Furkan Gürgil ile kamuoyunda ‘Aleyna Çakır’ olarak bilinen Sema Esen''in ölümüne ilişkin devam eden soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun gözaltına alındı.

Uygun, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, Furkan Gürgil ile Dilan Civelek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Adli Tıp raporunda Hankulu''nun, künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlenince, Ümitcan Uygun hakkında ‘kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olay sonrası Hankulu''nun cep telefonunu sakladıkları iddia edilen Furkan Gürgil ve Dilan Civelek hakkında ise ‘suç delillerini gizlemek’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İlgili Haberler