UNICEF ve ILO duyurdu: Çocukları bekleyen büyük tehlike

UNICEF ve ILO duyurdu: Çocukları bekleyen büyük tehlike
Uluslararası Çalışma Örgütü ve UNICEF'in hazırladığı raporda Kovid-19 krizinin artırdığı yoksulluğun çocuk işçiliğinde ciddi bir artışa neden olabileceği konusunda uyardı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve UNICEF’in yayınladığı raporda kovid-19 krizi nedeniyle milyonlarca çocuğun, çocuk işçiliğe itilebileceği ve çocuk işçiliğinde ilk kez artış görülebileceği belirtildi.

“Kovid-19 ve çocuk işçiliği: Kriz zamanı harekete geçme zamanıdır” başlıklı rapora göre, 2000 yılından bu yana çocuk işçiliğine maruz kalan çocuk sayısında 94 milyonluk bir azalma sağlanmış olduğu fakat bu kazanımın artık risk altında olduğu ifade edildi.

Raporda, hâli hazırda çalışan çocukların çalışma saatlerinin uzayabileceği ya da çalışma şartlarının daha kötü bir hâl alabileceği belirtiliyor. Daha fazla sayıda çocuk, en kötü çalışma şartları altında çalışmak zorunda kalabilir ve bu da sağlık ve güvenliklerine önemli ölçüde zarar verebilir. 

Rapora göre, kovid-19 krizi yoksulluğun artmasına yol açabileceği için haneler hayatta kalmak amacıyla her türlü yönteme başvurabilir ve bu da çocuk işçiliğinde bir artışı beraberinde getirebilir. Bazı çalışmalar, belirli ülkelerdeki yoksulluk oranlarında yüzde 1’lik artışın, çocuk işçiliğinde en az yüzde 0,7’lik bir artışa yol açtığını gösteriyor.  

 

 

İlgili Haberler