Ünlü anket şirketi sahibi canlı yayında açıkladı: İktidar sırtını iki şeye yaslıyor

Ünlü anket şirketi sahibi canlı yayında açıkladı: İktidar sırtını iki şeye yaslıyor
KONDA Genel Müdür Bekir Ağırdır, katıldığı canlı yayında ekonomideki kötü gidişin iktidarın elini zayıflattığını belirtti. Ağırdır, iktidarın sırtını yasladığını söylediği iki noktaya dikkat çekti.

KONDA Genel Müdür Bekir Ağırdır, ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle iktidarın sırtını milli olma söylemine yasladığını ifade etti.

Murat Sabuncu’nun sorularını cevaplandıran Ağırdır, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 'Bana sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz' sözlerini hatırlatarak, "Bugün de böyle bir iklime doğru gidiliyor." ifadelerini kullandı.

Ağırdır sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanki sokaktaki gerilimden bir medet umma hali. Bu da en hafif deyimiyle iktidar veya iktidar bloku yeni başarı hikayeleri üretemedikçe ekonomide falan da başarılı politikalar vucut bulamadıkça iki tane şeye yaslanıyor, bir içerideki gerilim ve kutuplaşmaya, iki son zamanlarda gözlediğim kadarıyla yerli ve milli olma söylemi 'dünyanın merkezi olmak' söylemi inşa ediliyor. Ama bir yandan da içerideki gerilimden medet umuluyor. Halbuki ihtiyaç ekonomik krize, işsizliğe, eğitim ve sağlık alanında yeni hamlelerin yapılması ihtiyacı."