Atilla Yeşilada doların kaç TL olacağını açıkladı

Atilla Yeşilada doların kaç TL olacağını açıkladı
Dolar kurunun ne olacağı sorularına kendi sosyal medya kanalında cevap veren ekonomist Atilla Yeşilada tarih vererek kurun 20 TL’ye çıkacağını söyledi.

Ünlü ekonomist tarih verdi

Ekonomist Atilla Yeşilada para piyasalarını değerlendirdiği son videosunda dünyaca ünlü kurum ve kuruluşların dolar kuru üzerine yaptıkları analizlerden faydalanarak dolar kurunun 20 TL’ye çıkacağını belirtti. Yeşilada dolar kurundaki yükselişin sebebini açıklarken tarih de verdi.

Ünlü ekonomist, Atilla Yeşilada “Bu yaz ekonomiyi ne bekliyor” başlıklı videosunda Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu çizdi.  Büyüme, enflasyon işsizlik gibi ekonomik göstergelere  önümüzdeki süreçte neler olacağını açıklayan Yeşilada dolar kuru içinde beklediği rakamı açıkladı.

Yeşilada dolar kuru ne olacak sorusuna “Kur üzerine baskılar devam edecek.  Sermaye kontrolleri  senaryom hala geçerli, Kurban Bayramı sonrası yılın ilk yüksek risk dönemi başlıyor. Bu yaz dolar kuru 20 TL’yi görür” şeklinde cevap verdi.

“MERKEZ BANKASI HAVLU ATACAK”

Londra merkezli ekonomi araştırma ve danışmanlık şirketi Capital Economics’te yazan  James Reilly Dolar kurunun 2022 yılı sonunda 18 TL’den 24 TL’ye çıkacağını ifade derken 2023 yılında bu rakamın 26 TL ve üzerine çıkacağını öngörmüştü. 

Reilly bu dolar kuru üzerine yaptığı analizi konuşmasında kaynak olarak gösteren Yeşilada “Benim dolar kurunda 20 TL tahminin gayet makul. Merkez Bankası’da dolar kuru 20 TL’ye ulaşınca alnını silip havlu atacak ve döviz işlemlerine kısıtlamalar gelecek” diye konuştu.