Ünlü Ekonomist Meriç Köyatası doların düşüşündeki hiç kimsenin söylemediği gizli gerçeği açıkladı

Ünlü Ekonomist Meriç Köyatası doların düşüşündeki hiç kimsenin söylemediği gizli gerçeği açıkladı
Ünlü Ekonomist ve Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası, son haftalarda düşüş eğiliminde olan ve 7 TL dolaylarında seyreden dolar kurunu yorumladı. Köyatası düşüşü ‘Londra piyasasındaki aracı kurumların Türkiye para piyasalarında yaptığı sıcak para operasyonu’ olarak değerlendirdi. Köyatası ayrıca hükümetin Döviz’de düşüş havası yaratıp vatandaşların bankalardaki döviz mevduatlarını panikletip çözdürmeye çalıştığını iddia etti.

Ünlü Ekonomist Meriç Köyatası doların düşüşündeki hiç kimsenin söylemediği gizli gerçeği açıkladı

Erman Çimen / Yeniçağ Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın bakanlıktan istifası sonrası değişen ekonomi yönetimi sonrası Merkez Bankası faiz artırımına gitmişti.

Faizlerdeki artış sonrası düşüş eğilimine giren dolar fiyatları son 6 ayın en düşük rakamlarını görerek 7 TL seviyelerinde seyrediyor.

Peki dolardaki düşüş sürecek mi ve düşüşün gerçek sebebi ne?

Konuyla ilgili olarak Yeniçağ’a değerlendirmelerde bulunan ekonomist ve Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası dolardaki düşüşü Londra’daki sıcak para cambazlarının yapmış olduğu spekülatif hareketlerin sonucu olarak değerlendirdi.

“VATANDAŞIN DÖVİZ MEVDUATLARINI ÇÖZDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Döviz’deki düşüşün sürmesi için Türk ekonomisinde iyi gelişmeler olması gerektiğini ancak buunun yaşanmadığın belirten Köyatası, hükümetin dövizde düşüş havası yaratıp vatandaşları panikleterek bankalardaki döviz mevduatlarını çözdürmeye çalıştığını iddia etti.

İşte Meriç Köyatası’nın çok konuşulacak o açıklamaları:

“Dolar’daki düşüş Londra piyasasındaki aracı kurumların Türkiye para piyasalarında yaptığı sıcak para operasyonudur. Yoksa Türkiye’nin dış borcu olduğu yerde duruyor. Cari açığı daralmıyor, olduğu yerde duruyor. Türkiye’nin ihracatı artmıyor ama ithalatı artıyor. Merkez Bankası döviz rezervleri ekside…

SICAK PARA CAMBAZLARININ HAREKETLERİ

Bu şartlar altında döviz kurundaki düşüşün sebebi olarak Türkiye Ekonomisinde iyi bir gelişmeler olması lazım ki düşüş sürsün.  Böyle bir durum olmadığına göre bu düşüş tamamen Londra piyasası ve uluslar arası piyasalardaki sıcak para cambazlarının yapmış olduğu spekülatif hareketlerdir. O da yüzde 17 faize gelen sıcak paradır.

FAİZİ TÜRK HALKI ÖDÜYOR

Doları 7.5- 8 liradan satıp üstüne yüzde 17 faizi koyup kazancını yüzde 25’ler seviyesine çıkarıyorlar. Peki bu kazancı kim ödüyor, faizi kim ödüyor. Türkiye Cumhuriyeti ödüyor. Türk halkının ödediği vergilerle biz ödüyoruz yani. Türk halkından sıcak paraya bir transfer gerçekleşiyor.

“VATANDAŞI PANİKLETİP DÖVİZ MEVDUATLARINI ÇÖZDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Döviz’de düşüş havası yaratıp vatandaşların bankalardaki döviz mevduatlarını panikletip çözdürmeye çalışıyorlar. Vatandaşın elinde para olsa gidecek yine döviz alacak hükümet daha da açığa düşecek. Ama halkın elinde de para yok…”