Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar yorumu: “31 Mart’ın ardından 10 lirayı görebilir”

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar yorumu: “31 Mart’ın ardından 10 lirayı görebilir”
Ekonomist Selçuk Geçer, “31 Mart’ın ardından kademe kademe doları yükseltebilirler. Önce 6,80’i kırabilir, ardından 7 seviyesinin üzerine çıkabilir, hatta 8,5’ları görebilir ve sonrasında da yine kademe kedeme yükselerek 10 lirayı test edebilir” dedi.

Dolar kurunun seçimlerin ardından 10 lirayı, gram altının ise 500 lirayı test edebileceğini ifade eden ekonomist Selçuk Geçer, 22 Şubat Cuma günü dövizde yaşanan sert dalgalanma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Video paylaşım sitesinde kendisine ait kanalda günü değerlendiren Geçer, “31 Mart’ın ardından kademe kademe doları yükseltebilirler. Önce 6,80’i kırabilir, ardından 7 seviyesinin üzerine çıkabilir, hatta 8,5’ları görebilir ve sonrasında da yine kademe kedeme yükselerek 10 lirayı test edebilir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KIRILGAN YAPISI DÖVİZİ DİREKT ETKİLİYOR”

Bu açıklamalarının nedenlerinden birini, Türkiye’de yaşanan kırılganlıklara bağlayan Geçer, “Sadece iç piyasada değil, yurt dışındaki kırılganlıklar da doların seyrini etkiliyor” ifadesini kullandı. Türkiye’nin S-400 füzeleri ile ilgili olarak yaşadığı krizin ve borç bulma zorluğu yaşamasının döviz kurlarını etkileyeceğine vurgu yaptı.

“ERDOĞAN’IN GOLAN TEPELERİ AÇIKLAMASI DOLARI YÜKSELTTİ”

“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Golan Tepeleri’ne yönelik açıklamalarına verdiği cevabın da doların Cuma günkü yükselişinin nedenlerinin arasında yer aldığına dikkat çeken Geçer, hükümetin ÖTV’lerin uzatılması kararının yurt dışında, “Türkiye mali disiplinini bozuyor” algısını yarattığını belirtti.

“MERKEZ BANKASI BİLANÇOSUNDA 4 MİLYAR DOLARLIK AÇIK VAR”

Merkez Bankası’nın açık tuttuğu bilançosunda 4 milyar dolarlık bir eksiğin olduğunu vurgulayan Geçer, “Bu paranın seçim harcamalarına yönlendirildiğine yönelik iddialar var” diye konuştu.