Ünlü firmadan tepki çeken kurye kararı. Haklarını isteyince acımadılar

Ünlü firmadan tepki çeken kurye kararı. Haklarını isteyince acımadılar
Hepsijet kuryeleri, kendilerine önerilen paket başı 1 TL’lik zammı kabul etmezken eyleme çağrı yaptıkları için en az 25 kuryenin sözleşmesi feshedildi.

Gerçek Gündem''den Fırat Fıstık''ın haberine göre; Trendyol Express kuryeleri, yüzde 11’lik zammı kabul etmedikleri için kontak kapatmış ve şubelerde eylemler yapmıştı. Sonucunda Trendyol yönetimi geri adım attı ve çalışanların aldıkları ücretlere yüzde 38,8 zam yapılmıştı.

1 TL ZAM TEKLİF EDİLDİ
Trendyol’un ardından Hepsijet kuryeleri de kendilerine önerilen zammı kabul etmedikleri için Ankara, Karaman, İstanbul ve birkaç ilde daha kontak kapattı. Çalışmayı reddeden kuryeler, paket başı para alıyorlar ve bu ücret 3,75 TL iken yönetim 4,75 TL olmasını önerdi. Yani paket başına 1 TL’lik zam teklif edildi.

Kuryelerin maaşı 1 TL’lik paket başı zamla birlikte asgari ücretin altında daha kalabilir. Gerçek Gündem’e konuşan bir kurye ayda ortalama 1300 paket taşıdığını belirterek bu zammın 1300 TL’ye denk geldiğini söylüyor.

SABİT GELİR TALEP EDİYORLAR

Kuryelerin sabit bir ücreti yok. Bu sebeple her ay kazandıkları değişiyor. Bu sebeple kuryeler, Trendyol’da olduğu gibi aylık sabit 12 bin 500 TL talep ediyorlar.

Üstelik Hepsijet kuryeleri Trendyol’dakilere göre daha geniş bir alanda çalışıyorlar. Belirttiklerine göre günde 200 kilometre yol yapanlar dahi var. Bu sebeple 50 kilometre üzerinde ek ödeme istiyorlar.

EYLEME KATILANLARIN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLİYOR

Trump Towers önünde yarın eylem yapmaya hazırlanan kuryelere yönetim baskı uyguluyor. Şu ana kadar en az 25 kuryenin sözleşmesi feshedildi. Kurdukları telegram grubuna müdür ve yöneticilerin de girdiğini belirten kuryeler, eyleme katıldıkları için birçok kişinin tehdit edildiğini paylaştı.

İlgili Haberler