Ünlü gazeteci Muharrem Sarıkaya’dan seçim bombası yazısı

Ünlü gazeteci Muharrem Sarıkaya’dan seçim bombası yazısı
Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya, siyasetin gündemindeki “Dokunulmazlık” tartışmasını köşesine taşıdı. Sarıkaya, dokunulmazlıkların kaldırılması ve bazı milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesi durumunda zorunlu ara seçime gidileceğinin altını çizdi.

Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya, Anayasa tartışmaları gölgesinde siyasetin gündemindeki dokunulmazlık sürecine dikkat çekti.

HDP’li 9 vekil hakkında hazırlanan fezlekeler ve Meclis’te bekleyen bin 201 dokunulmazlık dosyasını hatırlatan Sarıkaya, 15 vekilin vekilliğinin zaten düşürüldüğünü bu sayının 30’a çıkması durumunda ara seçim sürecinin zorunlu olacağını dile getirdi.

AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti’den konuya ilişkin açıklamalara da değinen Haber Türk yazarı "Anayasa gereği TBMM’de boşalan üye sayısı yüzde 5’e yani 30 sandalyeye ulaştığında üç ay içinde ara seçim zorunlu." ifadelerini kullandı.

Muharrem Sarıkaya’nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"ARA SEÇİM SÜRPRİZİ

Ancak dokunulmazlıkların kaldırılması sonrasında yaşanabilecek sürprizlere de açık bir durum.

Nedeni de şu ana kadar TBMM’de eksilen üye sayısının 15’e ulaşmış olmasında yatıyor.

Eğer ki Gergerlioğlu hakkındaki dosya da Berberoğlu’nda olduğu gibi uygulanır ise milletvekilliği düşecek, sayı 16’ya çıkacak.

Dokunulmazlığı kaldırılanlar hakkında da ardı sıra mahkumiyet kararları gelir ve milletvekillikleri düşerse bir anda ara seçimi bulabiliriz.

Çünkü Anayasa gereği TBMM’de boşalan üye sayısı yüzde 5’e yani 30 sandalyeye ulaştığında üç ay içinde ara seçim zorunlu.

Belki yargılamalar seçime kadar tamamlanmaz, erken karar çıkmaz diyenler olabilir.

Ancak böyle bir süreçte mahkemelerin üzerinde oluşabilecek kamuoyu baskısı da göz ardı edilemez.

Unutulmasın ki zamanında yapılacaksa seçime de iki yıl var…"