Ünlü gazeteci Sedat Aral Z kuşağının ortak özelliğini açıkladı, muhalefete tavsiyede bulundu

Ünlü gazeteci Sedat Aral Z kuşağının ortak özelliğini açıkladı, muhalefete tavsiyede bulundu
Ünlü savaş muhabiri, gazeteci Sedat Aral’ın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu...

Siyasal iletişim alanında geleneksel yöntemlerden kaynaklı birçok zorluğu ve sınırlılığı ortadan kaldırarak hızlı ve zahmetsiz bir iletişim imkanı sunan sosyal medya bu özelliği medya siyasi tercihleri etkileyen önemli bir belirleyici konumuna gelmiş durumumda. Siyaset alanında en etkili araçlardan biri haline gelmiş olsa da partilerin sosyal medyayı kullanma yöntemleriyle alakalı birçok eleştiri ve öneri geliyor.

Konuyla alakalı son öneri gazeteci Sedat Aral’dan geldi. Aral sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sosyal medya platformu Reddit’i işaret ederek şu ifadelere yer verdi: “Reddit’e baktım…. Bütün muhalefete tavsiye… bu gençler bize benzemiyor. Bizler organize olacak ortak nokta bulamazdık… Bunların ortak noktası Atatürkçülük. Cidden oraya bakın ve politikalarınızı tekrar gözden geçirin. Twitter oyun alanı gibi görünür.”

REDDIT NEDİR?

Reddit, 2005 yılında bugün şirketin CEO’su olan Steve Huffman tarafından kurulmuş bir internet sitesidir. Site için bir sosyal medya, haber ve tartışma platformu demek mümkün. Reddit’in öne çıkan noktası ise tüm paylaşımların kullanıcılar tarafından yapılıyor olması. Editörler tarafından kontrol edilse bile sitenin tüm içeriği kullanıcılara ait.

Reddit internet sitesini öne çıkaran diğer bir özellik de kullanıcıların, diğer kullanıcıların yaptığı paylaşımları oyluyor olması. Yani yapılan bir paylaşım nedeniyle göklere çıkarılabilir ya da yerin dibine geçirilebilirsiniz. Üye olmadan da siteye girip içerik okuyabilirsiniz ancak paylaşım yapmak için üye olmanız gerekiyor.

 

İlgili Haberler