Ünlü hukukçudan dikkat çeken o soru. İstanbul Sözleşmesi için dava açtı

Ünlü hukukçudan dikkat çeken o soru. İstanbul Sözleşmesi için dava açtı
Avukat Ece Güner Toprak, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’a başvuruda bulundu. Sözleşmesi’nin feshinin iptali için dava açan Avukat Toprak, dava dilekçesinde, "Öncelikli olarak sorulması gereken soru, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin hâlâ bir hukuk devleti olup olmadığıdır. Sayın Mahkemenin bu davada vereceği karar, bu sorunun cevabını verecektir." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Demokratik Anayasa Platformu kurucusu olan Avukat Toprak, Twitter hesabından," İPTAL DAVASI AÇTIM: Kanun hükmünde, temel haklara ilişkin bir Uluslararası Sözleşmeden, “CB Kararı” ile çekilmek: Anayasamızın EN TEMEL kurallarının ihlalidir! Hukuk devletinin sonudur... İstanbul Sözleşmesi’ne daima sahip çıkacağız! Dilekçem: http://bit.ly/3cXZluA" diyerek duyurdu.

"BU DAVA ÖYLE SIRADAN BİR DAVA DEĞİL"
Avukat Ece Güner Toprak''ın dava dilekçesinde şu ifadeler dikkat çekti;
"Öncelikli olarak sorulması gereken soru, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin hâlâ bir hukuk devleti olup olmadığıdır. Sayın Mahkemenin bu davada vereceği karar, bu sorunun cevabını verecektir. Bu dava, öyle sıradan bir dava değildir: Bu davada Sayın Mahkemenin alacağı karara göre, ülkemizin halen çağdaş, demokratik ve “hukuk devleti” niteliği taşıyan bir Cumhuriyet olup olmadığı anlaşılacaktır. Bu kadar bariz ve apaçık Anayasaya aykırılığa rağmen, Sayın Mahkemeniz, alınan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı onaylama anlamında bir karar alırsa, ülkemizde artık kimse, hiçbir anayasal kurala güvenemeyecektir; bu da Anayasamızın fiilen askıya alınması anlamına gelecektir."

İlgili Haberler