İstanbul'a karın yağacağı gün belli oldu. Meteoroloji sitesi Windy flaş diye duyurdu.

İstanbul'a karın yağacağı gün belli oldu. Meteoroloji sitesi Windy flaş diye duyurdu.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, vatandaşların hava durumu ile ilgili merakını artırdı. Yılbaşı’nda da İstanbul’a kar düşmemesinin ardından İstanbul’a ilk karın ne zaman yağacağı merak ediliyor. Windy Map tarafından derlenen bilgiye göre İstanbul’a ilk karın Cuma günü yağması bekleniyor.

Bilim insanlarının uzun süreden bu yana hava durumu ile ilgili yaptığı uyarıları, sonunda ülkelerin kapısına dayandı. Kışları soğuk geçen ülkelerden biri olan ülkemizde de farklı bir kış yaşanıyor. Buna göre Kasım ve Aralık aylarında sıcak seyreden havalar, Ocak ayına da sıçradı. Türkiye geçmişte yaşadığı ocak aylarından çok daha farklı bir ocak ayı yaşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Ege kıyıları için sarı uyarıda bulunurken, İstanbul’a kar yağışının da Cuma günü geleceğini açıkladı. Meteoroloji’nin yanı sıra en çok kullanılan hava durumu uygulamalarından biri olan Windiy de hava durumu ile ilgili tahminlerini anlık olarak yayınlamaya devam ediyor.

PAZARTESİ KENTİ TERK EDECEK 

Windiy’de yer alan bilgilerden yapılan derlemeye göre İstanbul’a kar yağışının Cuma günü gelmesi bekleniyor. Perşembe günü İstanbul kıyılarına kadar gelecek olan kar yağışı daha çok İzmit, Yalova ve Adapazarı’nda etkili olacak.

Cuma günü etkisini hızlandırması beklenen kar yağışının pazar ve pazartesinin ardından İstanbul’u terk etmesinin beklendiği öngörüldü. 

AKOM'DAN DA UYARI GELDİ

Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM da İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Açıklamada, "Meteoroloji ve AKOM’un verilerine göre, Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk havanın İstanbul’a yılın ilk kar yağışını getirmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.. 

Söz konusu açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgelerinde Orta Akdeniz üzerinden peş peşe gelen alçak basınç sistemleri etkili oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, güneyin ılık ve nemli havasını bölgemize taşıyan sistemler nedeni ile geçtiğimiz hafta sonu yaşanan yağışlara benzer şekilde bu hafta da il genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor.

Yarın sabah saatlerinde Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerimizde başlaması beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren il geneline yayılarak aralıklarla kuvvetli sağanak (30-65kg/m2) şeklinde etkili olması tahmin ediliyor.

karla-karisik-yagmur.jpgcuma-001.jpgcumarttesi.jpgpazar-003.jpgpazartesi.jpg