Ünlü profesör Ahmet Ercan "İnsanoğlu; İnanılır gibi değil" dedi Ruslar Ukraynalıları vururken coşkuyla sevinen Sırpları yazdı

Ünlü profesör Ahmet Ercan "İnsanoğlu; İnanılır gibi değil" dedi Ruslar Ukraynalıları vururken coşkuyla sevinen Sırpları yazdı
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Rusya'ya ve Rus halkına destek gösterisi düzenlendi. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan gösterilerin ardından Bosna Savaşı’nı hatırlatan bir paylaşım geldi.

Sırbistan''ın başkenti Belgrad''da Rusya''ya ve Rus halkına destek gösterisi düzenlendi.

Belgrad''da bir araya gelen aşırı sağcı "Halkın Devriyeleri" adlı grubun destekçileri, Rusya''ya destek sloganları attı.

Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplanan grubun temsilcileri, Sırbistan''da seçimlerden sonra Rusya''ya yaptırım kararı alınırsa tekrar gösteri düzenleneceğini ve gösterici sayısının iki kat fazla olacağını belirtti.

"Ruslar ve Sırplar kardeştir" sloganı atılan gösteride, "Halkın Devriyeleri"nin temsilcisi Damnjan Knezevic, "1992''de bize, bugün de Rusya''ya baskı yapmaya çalışanlar bilsin ki Slav ruhunu taşıyanlar için yapılan baskının etkisi, ''okyanustaki bir damla su'' gibidir. Rusya''ya ve Belarus''a yaptırım uygulayacak bir Sırp yok." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in, dünyanın "en cesur ve güçlü" devlet adamı olduğuna dair sloganların atıldığı gösteride, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic aleyhinde "Vatan haini, Sırbistan''ı sattın" ifadesine de yer verildi.

“İNSANOĞLU; İNANILIR GİBİ DEĞİL!”

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Belgrad’daki gösterilerin ardından Ukraynalı gönüllülerin Bosna Savaşı’nda Sırplara katılarak Boşnakları öldürdüğünü hatırlattı.

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir uçrak yazgı: 1994’de Ukraynalı savaşçılar Sırplara katılarak Boşnakları öldürmüşlerdi. Şimdi, Ruslar Ukraynalıları vururken, Sırplar coşkuyla seviniyorlar. İnsanoğlu; İnanılır gibi değil!” ifadelerine yer verdi.

 

 

İlgili Haberler