Erdoğan'ın stokçu suçlamasının arkasındaki gerçek ne! Ünlü profesörden Saray'da yankılanacak açıklama

Erdoğan'ın stokçu suçlamasının arkasındaki gerçek ne! Ünlü profesörden Saray'da yankılanacak açıklama
Ünlü ekonomist Prof. Veysel Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Stokçuluk yapanların hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız." açıklamasına ilişkin sosyal medyada bir paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyaretinin ardından gazetecilerin stokçuluk ile ilgili sorusunu yanıtlamış ve "Stokçuluk yapanın tepesindeyiz" açıklamasında bulunmuştu.

Ünlü ekonomist Prof. Veysel Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın stokçuluk ile ilgili sözlerine dair bir paylaşım yaptı. Ulusoy, "İşte, kriz dönemlerinde devlet üretiminden yoksun kalırsanız, herkesi stokçu diye suçlarsınız. Kamu malı ve özel mal ayrımını da bilmeden." dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü gazetecilerin sorusu üzerine şunları söylemişti:

“Tabii şu anda kimi ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir sebebi küresel emtia fiyatlarının yükselişiyken, bir sebebi de maalesef piyasadaki açgözlü fırsatçılardır. Bu özellikle de stokçuluktan kaynaklanıyor. Şimdi bu bütçe müzakerelerinden sonra hemen bir yasal düzenleme yapacağız ve bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız.”

İlgili Haberler