Ünlü teknoloji şirketinin başına bir Türk geliyor

Ünlü teknoloji şirketinin başına bir Türk geliyor
Endüstriyel teknoloji şirketi Rolls-Royce'un yeni CEO'sunun bir Türk olacağı resmen duyurulmuş oldu. Türk CEO Tufan Erginbilgiç 1 Ocak 2023 itibariyle şirketin CEO’luk koltuğuna oturacak.

Habertürk’ün haberine göre Tufan Erginbilgiç, endüstriyel teknoloji şirketi Rolls-Royce‘un yeni CEO’su olacak. Aynı zamanda yine İngiltere merkezli BP’de uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan Erginbilgiç''in 1 Ocak 2023 itibariyle şirketin CEO’luk koltuğuna oturacağı aktarıldı.

Rolls-Royce’un görev değişimini açıklamasının ardından bugün şirketin hisselerinden yüzde 1.4’lük bir artış yaşandığı söylendi. Diğer taraftan Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew, konuyla ilgili şöyle dedi;

”Erginbilgiç çok uluslu kuruluşlardaki kazanan takımların lideri olarak kendisini kanıtlamış birisi. Geniş çaplı stratejik ve operasyonel tecrübeye ve havacılık gibi güvenlik açısından kritik endüstrilerin yanı sıra düşük karbonlu teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ile ticari fırsatlar hakkında sağlam bir anlayışa sahip. Uygulama ve değer yaratma konusunda güçlü bir geçmişi bulunuyor. Rolls-Royce’un son yıllarda oluşturduğu stratejik temeller üzerine inşa etmesini dört gözle bekliyorum.”

Erginbilgiç ise şirkete katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi ve şu açıklamalarda bulundu;

”Müşterileri enerjide dönüşümü beklerken, önemli ticari fırsatların yaşandığı bir zamanda Rolls-Royce’a katılmaktan onur duyuyorum. Mühendislik alanındaki mükemmelliği ve yenilikçi teknolojileri sayesinde şirketin uzun yıllar boyunca oluşturduğu pazar konumunun tam potansiyelini kullanmaya ve tüm hissedarlar için değer yaratmak amacıyla büyüme yolunda adım atmaya kararlıyım. Bu ikonik küresel mühendislik markasının bir sonraki başarılı döneminde dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, ortaklar ve Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

İlgili Haberler