Güneş paneli kilometrelerce uzaktan enerji üretecek. Uzaya gidiyor

Güneş paneli kilometrelerce uzaktan enerji üretecek. Uzaya gidiyor
Fosil yakıtlardan çevrenin zarar görmemesi için bilinçlendiğimiz bu dönemde bilim insanları yeni bir yol denemeye karar verdi. Uzaya güneş tarlaları kuracaklar.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Çin, bulut ve atmosfer nedeniyle güneş ışınlarının veriminin düşmesini ortadan kaldırmak için yeni bir çalışma başlattı. Uzak doğulu ülke, uzayda bir güneş santrali kurma planını ortaya koydu. Yıllardır üzerinde düşünülen bu fikir yakın zamanda gerçeğe dönüşebilir.

Çinli bilim insanları ve mühendisler, uzayda depolanan enerjiyi Dünya’ya gönderebilen bir güneş enerjisi santrali üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Böyle bir santralin dünya üzerinde kurulan türevine göre 6 kat daha fazla enerji üretebileceği iddia ediliyor.

İlk güneş enerjisi iletim teknolojisini 2030’da kullanmaya başlamayı hedefleyen Çin, projenin uzaydaki denemelerine 2028 yılında başlamayı planlıyor. Buna göre güneş enerjisi, lazer ya da mikrodalgalara dönüştürülerek dünyaya aktarılacak.

Testlerine yakın zamanda başlanması planlanan tesisin ilk etapta sadece 10 kW enerji üretmesi planlanıyor. Eğer testler başarılı olursa uzmanlar kapasiteyi arttırarak daha büyük ölçeklerde çalışmalar yapacak. Daha sonrasında ise bu sistem uzaya taşınarak verimli bir şekilde enerji elde edilmesi planlanıyor.