Üzerine önce dezenfektan sıktılar sonra şok tabancası kullandılar. Karakolun güvenlik kamerasında ortaya çıktı. Genç adam alevler içinde kaldı

Üzerine önce dezenfektan sıktılar sonra şok tabancası kullandılar. Karakolun güvenlik kamerasında ortaya çıktı. Genç adam alevler içinde kaldı
ABD'de karakola gittikten 6 hafta sonra hayatını kaybeden kişiye ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

New York Başsavcılığı, 30 Ekim''de 29 yaşındaki Jason Jones ile Catskill Polis Departmanından memurlar arasında yaşananları gösteren iki video yayınladı.

İlk videoda Jones ve üç polis memurunun karakol lobisinde olduğunu gösteriyor. Jones''un görüntülerde üzgün olduğu ve odanın içinde hareket ederken sendelemesi dikkat çekiyor. Videolarda ses olmadığı için konuşulanlar bilinmiyor ancak bir süre sonra Jones üstündeki kıyafeti çıkarıyor.

ŞOK TABANCASINI ATEŞLEYİNCE ALEV ALDI

İkinci videoda genç adamın vücuduna ve kafasına el dezenfektanı gibi görünen bir şey sıktığını gösteriyor. Jones kameranın görüş alanı dışındayken polis memuru şok tabancasını ateşliyor ve hemen peşinden büyük bir ışık parlaması görülüyor.

ALEVLER İÇİNDE KALDI, POLİSLER MÜDAHALE ETMEDİ

Bir sonraki karede Jones, üst bedeni ve başı alevler içindeyken kameranın görüş alanına giriyor, alevleri söndürmek için bariz bir çabayla yerde yuvarlanırken polislerin müdahale etmeden hızla kaçması dikkat çekiyor.

HAYATINI KAYBETTİ

Genç adam yerde dakikalarca kıvrandıktan sonra sağlık görevlileri geldi. Videoda yandıktan sonra cildi kırmızı görünen Jones, polisle uzun uzadıya konuşurken sıkıntı içinde görünüyor.

Hastaneye kaldırılan adam 15 Aralık''ta hayatını kaybetti.

SARHOŞ İDDİASI

Başsavcılık''tan yapılan açıklamada, Jones''un bir kişinin ölümüne neden olmuş olabileceği gerekçesiyle gözaltına alındığı, ve karakola geldiğinde sarhoş olup polislerle tartıştığı belirtildi.