Kadınlar erkeklerden 2 kat daha fazla depresyona yakalanıyor

Kadınlar erkeklerden 2 kat daha fazla depresyona yakalanıyor
Uzman Psikolog Nurseli Kavak, kadınların erkeklerden 2 kat daha sık depresyona yakalandığını açıkladı.

Psikiyatri Bölümü Uzman Psikolog Nurseli Kavak, depresyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

DHA’nın haberine göre; Psikolog Nurseli Kavak, depresyonun toplumda en yaygın görülen psikolojik rahatsızlıklardan biri olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“KADINLAR, ERKEKLERDEN 2 KAT DAHA SIK DEPRESYONA YAKALANMAKTADIR

“Araştırmalara göre toplum genelinde yaşam boyu en az bir kere görülme oranı yüzde 15-20 arasındadır. Her 4 kadından ve her 10 erkekten birinin yaşamında en az bir kere depresyon geçirdiği belirtilmiştir. Kadınlar, erkeklerden 2 kat daha sık depresyona yakalanmaktadır”

“MUTSUZ HİSSETMEKTEN ÇOK DAHA FAZLASIDIR”

Kavak, depresyonun, bireylerin kendini psikolojik olarak iyi hissetmediği, çok uzun süreler devam edebilen ve günlük hayatı etkileyen psikolojik bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Motivasyon eksikliği, değersizlik hissi, karamsarlık, mutsuzluk, suçluluk duygusu, ölüm ve intihar düşüncelerinin depresyonun belirtileri olduğunu ifade eden Kavak, “Depresyon bir kişilik sorunu veya zayıflığı değildir. Depresyon tanısının konulabilmesi için belirtilerin en az iki hafta sürmesi ve kişinin önceki işlevsellik seviyesinde bir değişiklik olması gerekir. Bu nedenle depresyon, birkaç gün süren can sıkıntısından veya mutsuz hissetmekten çok daha fazlasıdır” diye konuştu.

İlgili Haberler