Uzmanından çok önemli diyet uyarısı. Şiddetle uzak durun

Uzmanından çok önemli diyet uyarısı. Şiddetle uzak durun
Diyetisyen Deniz Tığlı Torun, yaz mevsiminde kilo vermek isteyenler için yaptığı açıklamada, “sıcakların arttığı, bedenin kolaylıkla enerjisiz kalıp yorgun düşebileceği bu mevsimde düşük kalorili diyet listelerden şiddetle uzak durmanızı tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

İHA’nın haberine göre; Diyetisyen Deniz Tığlı Torun, yaz mevsiminde kilo vermek isteyenler için önemli açıklamalarda bulundu.

“DÜŞÜK KALORİLİ DİYET LİSTELERDEN ŞİDDETLE UZAK DURMANIZI TAVSİYE EDİYORUM”

Uzm. Diyetisyen Deniz Tığlı Torun, “Bir kişinin 10-15 kg miktarında vermek istediği rakamlar var ise bu 1 ayda sağlığı koruyarak mümkün olmayacaktır. Özellikle sıcakların arttığı, bedenin kolaylıkla enerjisiz kalıp yorgun düşebileceği bu mevsimde düşük kalorili diyet listelerden şiddetle uzak durmanızı tavsiye ediyorum” dedi.

 

“ELBETTE NE KADAR KİLO KAYBEDEBİLİRSEK BİZİ MOTİVE EDECEKTİR”

Deniz Tığlı Torun, “Yaz mevsimini görünce aniden gelen bir zayıflama, daha fit olma isteği hepimizi basıyor ve ne yazık ki hızlı zayıflama yolları arıyoruz. Bu internet veya TV aracılığı ile ulaşabileceğimiz hızlı yollar, şok diyetler, detokslar farkında olmadan bedenimize yani metabolizmamıza zarar verebiliyor. Yaz -kış mevsimi farkından oluşmuş 2-3 kg gibi birkaç kilo fazlalığınız var ise bu durumu 2-3 hafta gibi bir süre dikkat ile toparlamak kolay olacaktır. Fakat bir kişinin 10- 15 kg miktarında vermek istediği rakamlar var ise bu 1 ayda sağlığı koruyarak mümkün olmayacaktır. Özellikle sıcakların arttığı, bedenin kolaylıkla enerjisiz kalıp yorgun düşebileceği bu mevsimde düşük kalorili diyet listelerden şiddetle uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Kısa sürelere büyük hedefler sığdırmadığımız sürece kendinize zarar vermezsiniz. Elbette ne kadar kilo kaybedebilirsek bizi motive edecektir” diye konuştu.

DAHA FİT HİSSETMEK İÇİN BİRKAÇ İPUCU

İpuçları paylaşan Deniz Tığlı Torun, “Mutlaka yeterli su tüketimi sağlayın. Bol su için ki sıcakların sebep olabileceği ödem sorununu yaşamayın. Ayrıca ödem sorunu yaşıyorsanız yeterli su tüketmek şartı ile bitki çaylarından destek alabilirsiniz. Düzenli beslenmeyi ihmal etmeyin. Beslenme düzeninize değişiklik katın ve ara öğünler ile metabolizmanızı hızlandırın. Karbonhidrat yağ protein üçlüsünü dengeleyici tabaklar yapın ki bedeniniz doğru besin ögesi dengesini alsın ve size daha iyi sonuçlar verebilsin. Hazır gıda tüketimini en son plana atın. İçeriğini sizin hazırladığınız öğünler kalori açısından daha hafif olacaktır. Masadan hafif doyum ile kalkarak midenizi küçülmeye yardımcı olabilirsiniz bu uzun vadede size pozitif sonuç sağlayacaktır. Fiziksel aktivitenizi artırın. Hedefe biraz beslenme düzenlemesiyle yaklaşabilirsiniz evet fakat bunu hızlandırmak istiyorsanız fiziksel aktivitenizi artırarak destek alın. Unutmayın hedef kilonuz size biraz uzak ise yolumuz biraz uzun demektir. Bu yolu hızlandırmaya çalışıp kendinize diyet stresi oluşturmayın. Yaz aylarının verdiği yüksek motivasyondan yararlanın ve daha sağlıklı bir beden için bir yerden başlamış olun” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler